Licem u lice s Beljakom

Darko Koren najavio kandidaturu za predsjednika HSS-a

23:54h
0
Darko Koren // Foto: Mario Kos
Darko Koren // Foto: Mario Kos

Na samom kraju emisije Koren se obratio Beljaku riječima da je 20 godina u HSS-u te da je stav da čini štetu stranci, jednak kao što bio onaj da je čini svojoj vlastitoj djeci.

U emisiji Otvoreno na HRT-u, u srijedu je gostovao Koprivničko-križevački župan Darko Koren, a tema emisije bila je unutarstranačka demokracija.

Gosti, među kojima je bio i šef stranke Krešo Beljak, iznosili su svoje stavove o današnjoj čistki u HSS-u, kojom je Beljak iz stranke udaljio 100 članova, među kojima su najistaknutiji Darko Koren i europarlamentarka Marijana Petir.

Na kraju emisije Koren se obratio se Beljaku riječima da je 20 godina u HSS-u te da je stav da čini štetu stranci, jednak kao što bio onaj da je čini svojoj vlastitoj djeci.

– Želim reći svoja tri postulata koje bi trebalo preslikati na neke odluke predsjednika Beljaka. Politika je dugoročan proces i ne može se gledati od danas do sutra. To je vožnja po ledu te ne smijete stiskati naglo ni gas ni kočnicu – rekao je Koren.

Napomenuo je da bi trebali imati premisu da je politika moć okupljanja, a ovo što se događa je kontra proces.

– Apeliram na predsjednika, tako dugo dok je predsjednik, a bit će do sljedeće izborne skupštine, da okupi ljude, a ne da ih rastjera. Pozivam ga da ukine suspenzije, zbog svih nas, a i zbog mene osobno, jer javno ističem da ću se kandidirati za predsjednika stranke na sljedećim unutarstranačkim izborima – najavio je Koren svoje planove.

Izborna skupština mora se održati u roku od šest mjeseci nakon izbora.

čitam...
Loading...