7.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Otvoreno pismo stranci i medijima

Darko Koren pozvao članove HSS-a na otpor Beljaku: “Zaustavite ovo ludilo i uništavanje stranke!”
D

Ne propustite

Prebrisao je dane i noći, kilometre i ljude, uspjehe, neuspjehe, smijeh i suze. Sve ono što sam u životu postigao zahvaljujući Stranci i sve ono što sam se svim srcem trudio vratiti joj, napisao je Darko Koren.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren poslao je otvoreno pismo članovima Predsjedništva HSS-a i medijima povodom burnih događanja u stranci u posljednjih nekoliko mjeseci tijekom kojih je i sam suspendiran iz nje.

– Naime, 17.10. dobio sam obavijest potpisanu od glavnog tajnika, ne od predsjednika, da se moja žalba na Odluku predsjednika o suspenziji iz članstva stranke odbija. Suhoparan sadržaj na arku papira prebrisao je tako mojih 20 godina u HSS-u, mojoj jedinoj političkoj ljubavi. Prebrisao je dane i noći, kilometre i ljude, uspjehe, neuspjehe, smijeh i suze. Sve ono što sam u životu postigao zahvaljujući Stranci i sve ono što sam se svim srcem trudio vratiti joj – napisao je Koren u izjavi.

Naglasio je i da ne vjeruje da će izborno povjerenstvo promijeniti tu odluku i prozvao svoje kolege iz stranke zbog izostanka podrške.

Dan Županije - Svečana sjednica u Domoljubu // Foto: Mario Kos
Krešo Beljak suspendirao je Darka Korena iz stranke // Foto: Mario Kos

– Ako ste svi vi potvrdili jednu sumanutu odluku čovjeka koji je potpuno izgubio politički i životni kompas, onda više nikakvo Povjerenstvo nema mandat tu odluku mijenjati ili Vam predlagati izmjenu. Ja sam u svojoj žalbi, koju u prvi tren nisam niti želio pisati, detaljno i argumentirano, opovrgnuo sve navode iz Rješenja o suspenziji. Uvjeren sam da većina od vas to uopće nije niti pročitala, a oni koji jesu i misle da sam u pravu, nisu imali hrabrosti suprotstaviti se nepravdi – stoji u njegovom pismu.

Istaknuo je da se ne namjerava više žaliti na odluke te da je za njega ta priča završena. Ipak, pozvao je članove stranke da se suprotstave predsjedniku Kreši Beljaku.

Zaustavite ovo ludilo i uništavanje stranke i omogućite normalne demokratske procese u Stranci. Prekinite taj sumanuti Beljakov pohod na sve neistomišljenike, eliminaciju svih protukandidata i onih koji o tome odlučuju – napisao je Koren.

Osvrnuo se i na HSS-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru Mladena Mađera koji podržava predsjednika stranke.

– Mladen Mađer je na silu, bez ovlaštenja i redovite pravne procedure, upao u prostorije Stranke, istjerao tajnike Gradske i Županijske organizacije i promijenio bravu na vratima. Poznati obrazac ponašanja, gdje je cilj brava, bilo na autu ili na vratima kancelarije, silovanje (ovaj put demokracije i pravne procedure) ponovno dokazuje tko nam i na koji način upravlja Strankom – oštar je bio Koren.

Na kraju je pozvao na opoziv svih suspenzija i zatvaranje disciplinskih postupaka, omogućavanje prava glasa i mogućnosti da se svi kandidiraju za predsjednika stranke te da se odredi datum izvanredne skupštine stranke do kraja godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×