6.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Knjižnica

Darko Pero Pernjak u srijedu predstavlja novi roman American Bob
D

Bob je prosječan Amerikanac koji nastoji ništa ne raditi i živjeti što duže pod majčinim okriljem. Kad se konačno ohrabri, oženi i odseli od kuće, žena ga napušta nakon čega shvaća kako nešto mora učiniti sa sobom.

Ne propustite

Na stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice Fran Galović u Koprivnici, u srijedu u 19 sati, koprivnički pisac Darko Pero Pernjak predstavit će svoj novi roman American Bob, zajedno s Mihaelom Cik.

Polaznici koprivničkog Ludens teatra Mihovil Maloča i Petra Lozo čitat će odabrane ulomke iz romana.

Bob je prosječan Amerikanac koji nastoji ništa ne raditi i živjeti što duže pod majčinim okriljem. Kad se konačno ohrabri, oženi i odseli od kuće, žena ga napušta nakon čega shvaća kako nešto mora učiniti sa sobom. Napušta svoje idealno stanje, a to su sjedenje u fotelji ispred televizije i jedenje keksa s mlijekom, odlazi na Aljasku tražiti zlato, gdje se upoznaje s ljudima s televizije koji prihvaćaju njegovu ideju za reality televizijsku seriju „Bob rušitelj“. Tom serijom Bob postaje slavan i bogat, misli da mora nekako pomoći društvenoj zajednici pa se miješa u aktualna svjetska događanja. Susreće sa s premijerom Turske, Grčke, Japana s kojima snima Specijale, a u stilu teorija urote on je čovjek koji iza scene vuče konce.

Može se zaključiti kako se ovim romanom Pernjak značajno odmaknuo od svojeg dosadašnjeg diskursa što je svojevrsno iznenađenje. Prevladavajuće podravske motive zamijenio je vrlo zanimljivim globalnim putovanjem. Svojevrsna je inovacija njegov interaktivni karakter, a intermedijalnost je prožeta referencijama na digitalno doba. Ovakvo osvježenje i novi smjer u Pernjakovom stvaralaštvu već samo po sebi predstavlja poziv na čitanje „American Boba“.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

privremeni rezultati

Obrađeno je preko 70 posto biračkih mjesta, HDZ ima 63 mandata, SDP 42, DP je pao za jedan

DIP je obradio preko 70 posto biračkih mjesta, a situacija na saborskim foteljama mijenja se iz minute u minutu....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×