Pomozite

Darujte knjigu ili slikovnicu u knjižnici u Virju, a oni će im pronaći novi dom

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju, jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice.

12:49h
0
Foto: Knjižnica Virje

I ove godine Narodna knjižnica Virje uključuje se u obilježavanje ovog važnog datuma – 14. veljače! Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga probuditi ljubav prema čitanju i ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu.


U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju, jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala.

Knjige i slikovnice koje ste pročitali ili prerasli možete donirati u Narodnoj knjižnici Virje, gdje će im pronaći novi topli dom.

Svi koji doniraju barem jednu slikovnicu ili knjigu mogu sudjelovati u nagradnoj igri koju je omogućila Luknjica.

Jedan sretni dobitnik osvojit će poklon paket s unikatnom torbom za knjige, a vesela torba učinit će posjete knjižnici još ljepšima.

čitam...