23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
delikventi

Davor i Vedran, policiji dobro poznata braća iz Koprivnice, s dvojicom frendova provalili u kuću u Frankopanskoj ulici, ukrali bakrenu kapu kotla za pečenje rakije i škare
D

Priče im se pri iznošenju obrane nisu poklapale, a zanimljivo je to da jedan od prijatelja, koji je došao iz Petrinje, iza sebe ima već 29 pravomoćnih presuda za razna kaznena djela

Ne propustite

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je na Općinskom sudu u Koprivnici optužnicu protiv četvorice mladića, koje su sumnjiči da su sredinom lipnja ove godine provalili u kuću u strogom centru Koprivnice. Riječ je o policiji dobro poznatoj braći iz Koprivnice, Davoru (28) i Vedranu (29), koji su prvo i drugo osumnjičeni te njihovim prijateljima Tomislavu (37) iz Kutjeva i Mišelu (38) iz Petrinje. Svi oni, osim Tomislava, dosad su već osuđivani za više kaznenih djela, od prijetnji, nanošenja teških tjelesnih ozljeda pa sve do razbojništva i teških krađi.

Spomenuta četvorka u akciji je bila tijekom noći 15. lipnja, a na piku im je bila kuća u Frankopanskoj ulici, u kojoj nitko ne živi. Vlasnici tamo održavaju vrt. Inače, riječ je o kući koja se nalazi odmah pored koprivničke tržnice. Prvookrivljeni Davor je ulazna vrata nasilno otvorio nakon čega su svi zajedno ušli u kuću. Iz iste su odnijeli bakrenu kapu kotla za pečenje rakije i jedna škare te napravili štetu od oko 2000 kuna.

Međutim, dečke je u akciji vidjela susjeda, snimila ih je i sve odmah prijavila policiji, koja ih je uskoro ulovila na povratku prema kući u Ivanjskoj ulici, gdje Davor i Vedran žive.

Iznoseći obranu pred državnim odvjetništvom Davor je naglasio da šteta nikako ne može biti 2000, već eventualno 200 kuna. Također, naveo je da su vrata na kući već bila otvorena, jer ih je tijekom siječnja ili veljače otvorio njegov prijatelj Branko. Isto tako, ispričao je da on i brat nisu uopće ulazili u kuću te da je bakrena kapa kotla bila skrivena kod kontejnera. Dodao je da je brat Vedran te večeri Tomislava i Mišela doveo u njihovu kuću, a on im je predložio da idu po tu bakrenu kapu, jer ju je htio prodati.

U kući nitko ne živi, vlasnici održavaju samo vrt // Foto: Vedran Tkalec

Drugookrivljeni Vedran rekao je kako je s dvojicom prijatelja došao vlakom iz Zagreba oko 22 sata, pa su pokupili Davora i otišli se prošetati po gradu pa su došli na ideju da uzmu tu bakrenu kapu. Kazao je kako je Davor otvorio vrata i da su u kući bila sva četvorica, zadržavši se nekoliko minuta.

Tomislav je, pak, naglasio da mu je to bio prvi posjet Koprivnici. Ispričao je u svojoj obrani da je s Vedranom i Mišelom došao kod Davora, koji je spavao pa su ga probudili. Nakon toga braća su im htjela pokazati grad pa su otišli u šetnju s namjerom da odu u neku trgovinu koja radi od 0 do 24. Ipak, zbog incidenta u trgovini ništa nisu kupili pa su ušli u kuću u Frankopanskoj ulici, za koju je Vedran rekao da je njegova. Priznao je da su osim kape kotla i škara htjeli uzeti i motornu pilu, no upravo on ih je spriječio u tom naumu.

Mišel je najstariji od njih četvorice i on je dosad imao najviše problema sa zakonom. Vjerovali ili ne, dosad je 29 puta pravomoćno osuđivan za razna kaznena djela. Ni njegova priča nije istovjetna prethodnima, jer je pred tužiteljima ispričao da su se došli odmoriti u kuću Davora i Vedrana, no nije mogao tamo spavati zbog nereda i smrada koji je vladao u kući. Tada je Vedran rekao da ima drugu kuću, u kojoj je čišće i da idu tamo spavati. Po dolasku, odmah je znao da to nije njihova kuća, a za krađu je okrivio Davora.

Kao što smo na početku napisali, ključnu ulogu u svemu imala je susjeda, koja je ispitana u svojstvu svjedokinje. Kazala je da je oko jedan u noći začula neku buku, a zatim i primijetila četvoricu mladića koji ulaze u kuću. Ugasila je svjetlo, promatrala ih i poručila na svjedočenju da su se u kući zadržali oko 10 minuta. Nakon nekog vremena izašla je iz kuće, sakrila se iza živice i snimala ih mobitelom kada su izlazili iz dvorišta, nakon čega je prijavila krađu.

Na temelju svih iskaza i dokaza, evidentno je da su počinjena sva obilježja kaznenog djela na temelju kojih tužiteljstvo traži zatvorske kazne. Za svu četvoricu predlaže se 10 mjeseci zatvora, s time da bi ona za Tomislava bila uvjetna, s obzirom na to da je dosad nekažnjavan. Također, traži se da se Davoru, Vedranu i Mišelu produlji istražni zatvor, u kojem se nalaze od 16. lipnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno, ne vjerujemo

FOTO I VIDEO Pa što je ljudima? Mladi par vozio bebicu na skuteru na podravskoj magistrali!

Gotovo svakog dana vidimo nevjerojatne scene s naših prometnica, no moramo priznati da je ovo nadmašilo sva naša "očekivanja"....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×