13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

DDC na Šoderici – EKO kanuing za mlade
D

Ne propustite

Prema planu projekta “Nek’ nas Drava spoji” družina iz Drava dokumentacijskog centra ponovila je ovog vrućeg vikenda svoje aktivnosti ekološkog veslanja u kanuima na Šoderici.

Kao što je to za njih uobičajeno, DDC-ovci aktivnosti ne organiziraju sami za sebe nego za mlade našeg grada, županije pa i šire.

Ovom su se prilikom projektnom danu pridružili, kao korisnici, i djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke. Inače, Policijska postaja Koprivnica aktivni je partner u ovom ljetnom projektu čiji je cilj da se kroz atraktivno i aktivno organizirano slobodno vrijeme mladih suprostavi svim oblicima ovisnosti i nasilja među mladima. Sve to u skladu je s potporama projektu od Ministarstva socijalne skrbi i mladih, grada Koprivnice, naše županije i HEP-a.

Oko 200-njak mladih uzrasta od osnovne škole do studenata (maloljetni svakako u pratnji obitelji ili drugih bliskih punoljetnih osoba) veslalo je Šodericom uživajući u iskonskoj ljepoti modrozelene vode, u miru i tišini ovog poznatog izletišta, kao i prekrasnim poljima lopoča i lokvanja koja se prostiru u dubokom hladu razbacanih otočića.

Sigurnost čitavog projekta provjeritli su u aktivisti i volonteri koprivničkog Crvenog križa nakon dugotrajnog veslanja u kanuima, naravno svi opremljeni odgovarajućom sigurnosnom opremom. Interventni gumeni čamac, čije pokretanje znači potrebu spašavanja kanuista na jezeru, imao je samo jednu akciju. Ali i ta je zapravo bila “lažna” – posada jednog kanua jednostavno se poželjela okupati na pličaku na polovici Šoderice, bez ikakve daljnje opasnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Detalj s prometnica

DALA JE SVOJE Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke!

"Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke", napisao je jedan pratitelj facebook stranice Uživo sa...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×