saga piškornica

Dejan Kutičić iz Živog Zida: Nevjerojatno da nitko od tri župana nije znao za Jozinovićev bonus

Naime, gospodin Čačić obavlja funkciju župana već pet mjeseci, te je nevjerojatno kako nije znao za činjenicu da je tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište osnovala još dvije tvrtke kćeri u kojima apsolutnu vlast ima direktor Mladen Jozinović bez nadzornog odbora.

10:26h
0
Arhiva ePodravina

Nakon što smo objavili članak o isplati bonusa direktoru Piškornice Mladenu Jozinoviću, oglasio se Dejan Kutičić, predsjednik županijske organizacije Živi Zid i član Skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku je istaknuo da župan Varaždinske županije Radimir Čačić nema veze s razotkrivanjem malverzacija koje spominje te da je upitna tvrdnja da za to nije znao.

– Naime, gospodin Čačić obavlja funkciju župana već pet mjeseci, te je nevjerojatno kako nije znao za činjenicu da je tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište osnovala još dvije tvrtke kćeri u kojima apsolutnu vlast ima direktor Mladen Jozinović bez nadzornog odbora. Također, Koprivničko-križevački župan Darko Koren na svakoj sjednici Županijske skupštine uvijek je vrlo rezolutno branio rad direktora Mladena Jozinovića, koji je iskorištavao svoju poziciju i podizao tužbe protiv osoba koje su ukazivale na nepravilnosti, pa je tako podigao i tužbu protiv Siniše Bosanca u ime tvrtke, a na iznos odštete od 240.000 kuna – navodi Kutičić.

Piškornica
Ne stišavaju se strasti oko Piškorncie //Foto: Ivan Brkić

Ističe da je Siniša Bosanac iz Koprivnice kao voditelj lokalne ekološke udruge, u suradnji s njim, zaslužan za razotkrivanje izvlačenja novca iz tvrtke, kao i za otkrivanje brojnih drugih nepravilnosti.

– Na Županijskoj sjedini održanoj 8. studenog, prvi sam prozvao direktora Mladena Jozinovića za isplaćen bonus od milijun kuna te tražio odgovor kojeg nisam dobio. Također, tražio sam i njegovu ostavku Smatram kako je nevjerojatno da nitko od župana triju Županija ništa do sada o nepravilnostima nije znao, te da je pod pritiskom javnosti odluka pala kako će Jozinović biti žrtveno janje, a kako bi se preduhitrio mogući loš pubilicitet lokalnih vlasti. Četvrti župan, Darko Koren o svemu je bio informiran, što i objašnjava trenutno njegovu šutnju – zaključuje Dejan Kutičić.

čitam...