31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Delegacija iz SAD-a u posjetu Koprivnici
D

Ne propustite

Grad Koprivnicu u srijedu su posjetili gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Delegaciju iz SAD-a gđu. Patriciu Quann, izvršnu direktoricu Odgojno-obrazovnog centra za pravo iz države Delaware, Muriel Jane Brady, sutkinju  Vrhovnog suda u državi Delaware, gosp. Michaela Edwarda Neala, kapetana u državnoj policiji u državi Delaware, gđu. Marilyn R. Cover izvršnu direktoricu Projekta Zakon u razredu (CLP) i profesoricu pravnog fakulteta Lewis & Clark Law School u Oregonu, gosp. Davea Ernsta, odvjetnika iz odvjetničke kuće Davis Wright Tremaine i predsjednika Upravnog odbora CLP,  gđicu. Lenu Knofler studenticu iz Ohio Weslyan University Junior te gosp. Briana Ernsta studenta University of Puget Sound sophomore u Uredu gradonačelnika primio je zamjenik gradonačelnika Dražen Pros.

 

Zamjenik gradonačelnika Dražen Pros predstavio je gostima postojeće stanje i potencijale Grada Koprivnice, a naročito  u pogledu daljnjeg razvoja visokoškolskog obrazovanja te projekta razvoja koprivničkog sveučilišnog Kampusa.

Delegacija iz SAD-a boravi u kratkom posjetu Republici Hrvatskoj, a osim Koprivnice posjetit će i grad Zagreb gdje se sutra, 19. svibnja održava Državna smotra „Zakon u razredu“ na kojoj će biti prisutni i učenici Gimnazije „Fran Galović“ te učenici Osnovne škole „Đuro Ester“ iz Koprivnice sa mentoricom gđom. Jasnom Kraljić-Cmrk i gđom. Sanjom Prelogović ravnateljicom OŠ „Đuro Ester“ i voditeljicom Stručnog vijeća za demokratsko građanstvo ispred Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Projekt Zakon u razredu simulirano je suđenje, a provodi se po uzoru na američko natjecanje Mock Trial u kojem se mladi upoznaju s provedbom zakona u praksi i stječu znanja o temeljnim demokratskim vrijednostima kao što su pravda, vlast, pravo na privatnost i sl.

Gđa. Marilyn R. Cover kao izvršna direktorica Projekta Zakon u razredu (CLP) već desetak godina u Hrvatskoj organizira simulirana suđenja u suradnji s Ministarstvom odgoja i obrazovanja, Agencijom za odgoj i obrazovanje i sucima Vrhovnog suda, gosp. Đurom Sessom i gosp. Marinom Mrčelom, smotru projekta iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za demokratsko građanstvo i ljudska prava i mnogobrojne seminare za učitelje i profesore na temu građanskog odgoja.

U svom boravku u Koprivnici delegacija će posjetiti   poslovnu zgradu Podravke d.d. i tvornicu Vegete, Županijski sud u Koprivnici i Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni traže prve bodove na Euru, utakmica se prati bez daha, pogledajte atmosferu

Nakon pomalo razočaravajuće utakmice protiv Španjolske, Vatreni danas traže prve bodove na Euru protiv Albanije. Kao i uvijek, imaju veliku...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×