Delegacija Županije na otvorenju 13. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

08:13h
0
Delegacija Županije na otvorenju 13. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

Delegacija Koprivničko-križevačke županije predvođena županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Darkom Sobotom boravi u Mostaru, gdje je u utorak, 13. travnja, otvoren 13. Međunarodni sajam gospodarstva. Sajam je otvorio Boris Tadić predsjednik Republike Srbije, zemlje partnera. Svečanom otvorenju bili su prisutni potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade RH Božidar Pankretić, te brojni drugi dužnosnici i gospodarstvenici iz cijele regije.

Nakon svečanog otvorenja župan Koren, zajedno sa svojim suradnicima i gradonačelnicima Križevaca i Đurđevca (Brankom Hrgom i Slavkom Gračanom), bio je domaćin visokim gostima, a među njima i srpskom predsjedniku Borisu Tadiću, prilikom obilaska prostora izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Na ovogodišnjem mostarskom sajmu sudjeluje više od 700 izlagača iz 40 zemalja, a među njima se predstavlja i oko 20 izlagača iz naše županije. Već tradicionalno među njima je i Podravka.

Kasnije istog dana u hotelu Ero u Mostaru održana je večer Koprivničko-križevačke županije, kojoj su prisustvovali brojni visoki gosti i uzvanici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tom prilikom prisutnima su se, s hrvatske strane, prigodnim riječima obratili predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković, župan Darko Koren, potpredsjednik Vlade RH Božidar Pankretić i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Josip Friščić.