26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u KKC Pixel

Deset godina FIUK-a! U četvrtak dođite na izložbu i promociju knjižice te se podsjetite što su Mamuze dosad radile na ovom festivalu
D

Na izložbi se predstavljaju 4 dizajnera: Mihovil Vargović, Andrija Večenaj, Petra Travinić i Dejan Halusek. Foto-kolaž s izvedbi pripremili su: Marko Posavec, Kristina Ogrinec, Tina Antolić, Ema Matica, Kristijan Marić, Teodora Lukavski, Bojan Koštić, Krešo Puklavec i Petra Travinić.

Ne propustite

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, FIUK, kulturna je manifestacija koja se održava u Koprivnici od 2014. godine u organizaciji udruge Mamuze.

Programskim konceptom FIUK okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta i organizacije nezavisne kulture čiji je fokus na aktualnim društvenim i kulturnim zbivanjima i istraživanju umjetničkih formi.

Izvedbe se odvijaju na nekoliko lokacija u javnom prostoru grada, otvorenog i zatvorenog tipa, čime se otvara mogućnost istraživanja arhitektonski i urbanistički definiranog prostora te privremene izmjene njegovog značenja i namjene.

Tako i festival sam predstavlja svojevrstan eksperiment, kroz umjetnička ostvarenja koja prikazuje na neobičnim i često neočekivanim scenama, FIUK vraća kazalište, ples i glazbu u život prolaznika i putnika namjernika i u kontekst svakodnevice na koju ta djela zapravo i reagiraju.

Ove je godine održan 10. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta, a tim povodom održat će se zajednička izložba koja će predstaviti plakate i fotografije dizajnera i fotografa koji su  kroz 10 godina pratili FIUK.

Na izložbi se predstavljaju četiri dizajnera, Mihovil Vargović, Andrija Večenaj, Petra Travinić i Dejan Halusek.

Foto-kolaž s izvedbi pripremili su Marko Posavec, Kristina Ogrinec, Tina Antolić, Ema Matica, Kristijan Marić, Teodora Lukavski, Bojan Koštić, Krešo Puklavec i Petra Travinić.

Uz otvorenje izložbe će se prigodno održati i promocija knjižice „FIUK – 10 godina“ koja donosi tekstove Maše Zamljačanec i Andreje Salajec praćene fotografijama i dokumentarnim podacima o festivalu. Grafičko izdanje je oblikovao Dejan Halusek.

Otvorenje će se održati u Kulturno kreativnom centru Pixel u četvrtak 7. prosinca s početkom u 19 sati.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×