20.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Desna koalicija kroji županijsku vlast
D

Ne propustite

090521-bingula-mMilan Bingula, nositelj liste koalicije pet desnih stranaka iz Hrvatskih pravaša – Hrvatskog pravaškog pokreta i drugi na listi Vlado Miklobušec iz Hrvatske demokratske seljačke stranke, koji su ušli u Županijsku skupštinu na ovim lokalnim izborima, čini se najtraženiji su posljednjih dana na našoj političkoj sceni.

Kako bi bilo koja opcija osigurala većinu, morat će pridobiti upravo ova dva vijećnika. Naime, u Županijskoj skupštini 20 mandata osvojio je SDP, a koalicija HDZ-a i HSLS-a s 11 i njihovi partneri HSS i HSU s osam mandata također nemaju dovoljno za natpolovičnu većinu. Stoga će biti presudno kome će se prikloniti koalicija pet stranaka, koja je prvi puta ušla u Županijsku skupštinu. Milan Bingula kaže kako su im se javili i jedni i drugi, pregovori se očekuju tijekom vikenda, a njihov stav je jasan.

– Mi ćemo odlučiti onako kako će biti najbolje za županiju, odnosno za radnika, seljaka, svakog građana ove županije Znači, bit ćemo za one projekte koji će osiguravati radna mjesta, koji će dići poljoprivredno gospodarstvo koje je kod nas u stagnaciji – rekao je Bingula.

Kada i odluče kojoj će se strani prikloniti Bingula kaže kako neće dati nikakvo jamstvo.

– Cilj nam je da ih četiri godine držimo u šahu da moraju raditi na dobrobit građana Koprivničko-križevačke županije – kaže Bingula, a na pitanje kojoj strani su skloniji, rekao je da ih ne dijeli na lijeve i desne.

– Oni su za mene svi crveni, znači priklonit ćemo se crvenima, sad ne znamo kojima, kaže Bingula i dodaje da kao vijećnici žele sudjelovati u radu odbora i imati nadzor nad radom Županije, osobnih interesa nemaju, kupiti ih, kaže, ne može nitko, samo će se držati onoga što su obećali u kampanji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt škole za afriku

FOTO/VIDEO Osnovna škola Braća Radić dobila plaketu i priznanje UNICEF-a, Grgac: Ponosan sam na sve učenike, roditelje i djelatnike

Osnovnoj školi Braća Radić danas je svečano uručena plaketa i priznanje povodom 15 godina sudjelovanja u UNICEF-ovom projektu Škole...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×