19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Planovi u koprivničkoj bolnici

Devčić: Pronađeno je rješenje za nedostatak anesteziologa, lani je nabavljena oprema za 10 milijuna kuna, a stiže i magnetska rezonanca
D

Ukupne obveze bolnice su krajem 2016. bile oko 55 milijuna kuna, a krajem prošle su došle na oko 47 milijuna kuna. Tu je vidljiv taj pozitivan rezultat - ističe dr. Devčić.

Ne propustite

Na današnjoj konferenciji za medije u koprivničkoj bolnici, dr. Mato Devčić, ravnatelj, osvrnuo se na poslovanje ustanove u protekloj godini te na projekte koji će u ovoj biti pokrenuti, a doprinijet će kvaliteti rada i skrbi pacijenata.

– Dolaskom na mjesto ravnatelja u rujnu 2106. godine, zatekao sam situaciju koja nije bila bajna što se tiče opremljenosti bolnice uređajima. Tako da smo prošle godine nabavili opremu vrijednosti oko 10 milijuna kuna. Od toga, oko 3,3 milijuna kuna je vrijednost opreme za odjel radiologije te bih izdvojio digitalni rtg uređaj u HBO-u, čija je vrijednost oko 1,8 milijuna kuna. Nabavljen je i mobilni rtg uređaj za jedinicu intenzivnog liječenja, C-LUK uređaj za traumatološku salu te ultrazvučni aparat opće namjene – kazao je Devčić.

Za ovu godinu najavio je nabavu uređaja za magnetsku rezonancu čija je vrijednost oko 10 milijuna kuna. Čeka se suglasnost nadležnog ministarstva za realizaciju projekta.

Osvrnuo se i na projekt izgradnje, rekonstrukcije i opremanje dnevnih bolnica, čija vrijednost iznosi oko 35 milijuna kuna.

Foto: Matija Gudlin
Zamjenik župana Ratimir Ljubić, župan Darko Koren i dr. Mato Devčić, ravnatelj bolnice // Foto: Matija Gudlin

– U fazi je izrade glavnog projekta i očekujemo da će do kraja trećeg mjeseca biti pokrenut natječaj za izvođača radova. Također, moram spomenuti i dva projekta koja se odnose na energetsku obnovu zgrade. Svi ti projekti kontekstualno će rezultirati poboljšanjem ukupne kvalitete same zgrade, ali i boravka pacijenata te djelatnika koji tu rade. Do polovice 2020. godine cijela priča vezana oko tih projekata će biti u potpunosti realizirana – objasnio je dr. Devčić.

Što se tiče prošlogodišnjeg poslovanja najveće zdravstvene ustanove u županiji, ostvarila je prihode u iznosu oko 194 milijuna kuna. Rashodi iznose oko 185 milijuna kuna.

– Mogu reći da je rezultat poslovanja pozitivan, a on iznosi oko 8,6 milijuna kuna. Bolnica je od države dobila oko 19, 1 milijun kuna. Ukupne obveze bolnice su krajem 2016. bile oko 55 milijuna kuna, a krajem prošle su došle na oko 47 milijuna kuna. Tu je vidljiv taj pozitivan rezultat – ističe dr. Devčić.

Foto: Matija Gudlin
Koprivnička bolnica sprema brojne projekte koji će poboljšati kvalitetu rada i boravka pacijenata // Foto: Matija Gudlin

Ravnatelj bolnice osvrnuo se i na nedostatak anesteziologa u bolnici te pritom istaknuo da je pronađeno rješenje.

– Povećan je broj vanjskih suradnika i dolaze k nama anesteziolozi iz Varaždinske, Virovitičke bolnice te iz Klinike za tumore u Zagrebu. Dolaze na mjesečnoj razini i izvršavaju uslugu koju mi na temelju ugovora i sukladno cjeniku plaćamo. Ni na koji način sustav ne trpi. Imamo dva nova specijalizanta anesteziologije i treći je u najavi. Nisu narušene niti liste čekanja niti je ugrožena sigurnost pacijenata, kao ni izvršenja usluge – objasnio je ravnatelj Devčić.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, pohvalio je vodstvo koprivničke bolnice te naveo da će, što se tiče Županije, ova godina biti obilježena ulaganjima Županije u zdravstveni sustav.

–  Bit će to ulaganja u iznosu od više od 50 milijuna kuna, kad pridodamo tome i ostale zdravstvene ustanove. To samo govori o opredjeljenju Županije u smislu ulaganja u cjelokupni sustav zdravstva. Pojačanim intervencijama državnog proračuna odnosno HZZO-a i jednim sustavnim upravljanjem u dijelu kontroliranja troškova, to je garancija da ćemo kroz nekoliko godina doći na jednu pozitivnu nulu i učinit će se poslovanje ove zdravstvene ustanove samoodrživim – kazao je župan Koren.

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OSVOJENA BRONCA

FOTO Mladi badmintonaši iz Koprivnice nastupili na velikom međunarodnom turniru u Novom Sadu, okitili se broncom

Ove godine na Serbian U17 i Youth international turniru u badmintonu koji je održan u Novom Sadu nastupilo je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×