DHP domaćin poluzavršnice državnog prvenstva u Virju

14:24h
0
120419-DHP

Posljednjom utakmicom Regionalne lige Sjever za juniorke, košarkašice DHP iz Drnja su sa 8 pobjeda i samo jednim porazom osvojile prvu poziciju, a time izborile natjecanje na državnoj razini, i već sada su među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj u kategoriji juniorki (Z-18).

Na održanom All Starsu DHP-u je dodijeljen pehar za prvo mjesto u Regionalnoj ligi Sjever, svim igračicama zlatne medalje, a klub ima najbolju igračicu lige Emu Šimunić iz Hlebina te najboljeg strijelca lige Luciju Golubić iz Koprivnice koja je i najbolja tricašica. MVP All Starsa je Valentina Šimunić iz Hlebina. Sve pojedinke nagrađene su prigodnim statuama Saveza.

ŽKK DHP Drnje dobio je i organizaciju poluzavršnice državnog prvenstva s koje će ispasti dvije ekipe, a prve četiri igrat će final-four PH za juniorke. To je izuzetna čast i veliko povjerenje za tako mladi klub, koji će zbog nedostatka odgovarajuće dvorane priredbu održati u Sportskoj dvorani u Virju od 27. do 29. travnja.

Na Poluzavršnicu PH za juniorke, osim košarkašica ŽKK DHP, plasirale su se sa Regije Jug ŽKK Ragusa Dubrovnik, Regije Centar ŽKK Croatia 2006 i zasad nepoznat predstavnik Regije Zapad.

Izuzetan je ovo uspjeh tako mladog kluba koji će vjerojatno i u najmlađoj kategoriji Z-12 osvojiti prvo mjesto, a djeluje na području malih mjesta okolice Koprivnice koja objedinjuju općine Drnje, Hlebine, Peteranec i Gola. 

JUNIORSKI SASTAV ŽKK DHP: M. Čićek, L. Golubić, M. Šimunić, E. Šimunić, S. Halavuk, G. Šestak, T. Lukanec, L. Begić, M. Begić, K. Timarac, A.M. Mihalić, L. Nikšić. Trener: Željko Golubić.