18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
natjecanje mladih tehničara

Dino Blažek iz OŠ Đuro Ester osvojio drugo mjesto na natjecanju mladih tehničara u robotici
D

Dinko je pokazao iznimne vještine izrade robotskih modela, programiranja i kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka.

Ne propustite

Dinko Blažek, učenik 8.b razreda Osnovne škole Đuro Ester osvojio je 2. mjesto na Državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara u kategoriji Robotika. Predstavljao je OŠ Đuro Ester i Koprivničko-križevačku županiju.

Natjecanje je održano na daljinu u matičnim osnovnim školama, od 5. do 7. svibnja 2021, u tri dana. Natjecatelje su pratili članovi školskog i državnog povjerenstva putem ZOOM platforme.

Najprije su učenici imali pisanu provjeru znanja na kojoj su pokazali znanje iz tehničke kulture, zatim izradu praktičnog rada u trajanju od šest sati. Učenici su trebali izraditi Robota zaštitara koji će održavati red ispred prodavaonice igračaka. Dinko je pokazao iznimne vještine izrade robotskih modela, programiranja i kreativnosti u rješavanju problemskih zadataka. Samostalno je fotografirao faze svojega rada i na kraju je o tome izradio prezentaciju. U ovoj fazi natjecanja jedini je ostvario maksimalan broj bodova.

Posljednjeg dana natjecanja prezentirao je državnom povjerenstvu svoju tehničku tvorevinu putem ZOOM platforme, osvojio maksimalan broj bodova. Pokazao je vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije kojom je samostalno ispisivao i skenirao zadatke, te komunicirao s članovima državnog povjerenstva.

Foto: Đuro Ester Koprivnica
Foto: Đuro Ester Koprivnica
Foto: Đuro Ester Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×