Najbolji gimnazijski maturanti

Dio maturanata studirat će izvan zemlje

09:32h
0
Odlazak na studij izvan zemlje sve je popularniji // Foto: Matija Gudlin

Ravnatelj Robotić istaknuo je da je 50 koprivničkih gimnazijalaca među prvih 15 rangiranih na pojedinim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Po podijeljenim maturalnim svjedodžbama i upisima na fakultete, donosimo listu najistaknutijih gimnazijalaca po pitanju rezultata Državne mature te po rangu na listama fakulteta.

Ravnatelj Robotić istaknuo je da je 50 koprivničkih gimnazijalaca među prvih 15 rangiranih na pojedinim fakultetima u Republici Hrvatskoj.

Uz najboljeg maturanta Denisa Plešea s čijim smo vas uspjehom i planovima upoznali jučer, a koji  je sve ispite mature riješio iznad 97% točno, visok uspjeh postigla su još tri maturanta.

Karlo Šerbetar, Ivan Ciganek i Matea Eršetić sve su ispite napisali iznad 95% točnosti.

Po rangu na ljestvicama pojedinih fakulteta prvi su Denis Pleše na Farmaceutsko-biotehnološkom fakultetu, Dorian Dević na Prehrambeno-biotehnološkom u Zagrebu te Karlo Krznarić na FOI-u u Varaždinu.

Drugi na listama su Ino Lazar na Rudarsko-geološko naftnom fakultetu i Ella Ban na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Lucija Lukanec dospjela je na treće mjesto primljenih na Učiteljskom, kao i Ivana Dujak na Pravnom i Ruta Crnoja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Dio maturanata studirat će izvan zemlje po odobrenju upisa ili dobivanju inozemnih stipendija.

 

čitam...