20.8 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nakon deset godina

Dioničarima Podravke isplaćivat će se dividende
D

Ne propustite

Prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici, istaknuli su iz koprivničke kompanije.

Dobit Grupe Podravka za 2015. godinu iznosi 397,3 milijuna kuna, dok je Podravka d.d. lani ostvarila neto dobit od 157 milijuna kuna.

Revidirani su to financijski izvještaji utvrđeni na jučerašnjoj (utorak) sjednici Uprave i Nadzornog odbora Podravke d.d., održanoj u Koprivnici.

Na sjednici je donijet i prijedlog odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za prošlu godinu.

“Prijedlogom odluke o upotrebi dobiti Podravke d.d. za 2015. godinu, predlaže se i isplata dividende u iznosu od sedam kuna po dionici”, istaknuli su iz koprivničke kompanije.

Predsjednik Podravkine uprave Zvonimir Mršić ne skriva zadovoljstvo činjenicom da su donijeli prijedlog o isplati dividende nakon, kako kaže, dugih deset godina.

– Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima, kada je riječ o akvizicijama iz lovine prešli u poziciju lovca, te napravili pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja – istaknuo je Mršić dodavši da Grupa Podravka danas izgleda neusporedivo bolje nego kada je njegova ekipa preuzimala vođenje kompanije.

Naglasio je da su za to zaslužni i svi Podravkini dioničari koji su im davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje, a ovim prijedlogom odluke o isplati dividende, kaže predsjednik uprave, kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano.

– Pred nama je razdoblje daljnjeg snaženja i razvoja s ciljem stvaranja najveće internacionalne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj – izjavio je na sjednici Nadzornog odbora predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×