15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POKRENULI ISTRAGU

Direktor (62) koprivničkog poduzeća neovlašteno izdao 8357 uvjerenja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom, priskrbio si 1,6 milijun kuna
D

Osnovano se sumnja da je u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio

Ne propustite

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 62-godišnjak od ožujka 2015. godine do listopada 2019. godine kao direktor trgovačkog društva iz Koprivnice, na području šest hrvatskih županija neovlašteno organizirao, provodio i naplaćivao tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom za osobe izvan radnog procesa koje nisu bile zaposlene kod poslodavaca.

Sve to radio je iako njegovo društvo nije bilo ovlašteno za osposobljavanje pojedinih fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima te osposobljavanje za rad na siguran način, već je isključivo bilo ovlašteno za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa.

Osnovano se sumnja da je potom u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio. Osnovano se sumnja i da je polaznicima tečaja neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način, kao i da je opisanim postupanjem izdao 8 357 uvjerenja fizičkim osobama čije osposobljavanje nije bio ovlašten provoditi te da je time ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1.600.000,00 kuna.

Prema Kaznenom zakonu za počinjenje prvog djela zlouporabe položaja i ovlasti prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za krivotvorenje službene isprave od jedne do 12 godina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Opet problemi

FOTO Vlak prolazi, rampa dignuta, a signala nema, vozač: Niti jedno, niti drugo…

Na pružnom prijelazu Kozarevac - Kloštar Podravski nedavno su postavljene automatske rampe s polubranicima u sklopu velikog projekta HŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×