ROMAN PLEŠE

Direktor Europske stolnoteniske federacije dolazi u Križevce: Prezentirat ćemo mu rad našega kluba i razgovarati o mogućoj suradnji

Zanimljivo zvuči što je dvije godine boravio u Kairu, trenirajući egipatske stolnotenisače i stolnotenisačice.

09:42h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Direktor natjecanja Europske stolnoteniske federacije (ETTU) Roman Pleše u subotu će posjetiti Stolnoteniski klub Križevci. Riječ je o dugogodišnjem stolnoteniskom djelatniku, bivšem igraču Podravke, Industrogradnje, bjelovarskog Partizana, Bagata, odnosno današnjeg zadarskog Donata te Vjesnika, danas poznatog kao Zagreb.

– Velika je čast što će stolnoteniski klub posjetiti dužnosnik ETTU-a gdje ćemo mu prezentirati naš rad kluba, sve aktivnosti koje klub provodi i koje će provoditi te razgovarati o mogućoj suradnji između stolnoteniskog kluba i Europske stolnoteniske federacije – navodi klupsko vodstvo.

Između ostaloga, Pleše je bio trener Sveučilišta u Michiganu, dok zadnjih godina radi kao instruktor za trenere stolnoga tenisa u ITTF-u. Zanimljivo zvuči što je dvije godine boravio u Kairu, trenirajući egipatske stolnotenisače i stolnotenisačice. Bogati životopis čine i seminari održani u Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Australiji. Na direktorskoj poziciji europskog saveza nalazi već 13 godina.