5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
poduzetnički centar križevci

Diže se kredit od 600.000 kuna zbog provedbe projekta, direktor Hodak: Poslujemo na način na koji Fondovi EU uopće nisu zamišljeni
D

Još prošle godine, u kolovozu, Poduzetnički centar je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije godine sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna. No, novca na računu nema. 

Ne propustite

Križevački Poduzetnički centar kreditno će se zadužiti u iznosu od 600.000 kuna i to na rok od godine dana.

Još prošle godine, u kolovozu, Poduzetnički centar je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije godine sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna. No, novca na računu nema.

Tihomir Hodak // Foto: društvena mreža Linkedin

– Postojala je mogućnost oduzimanja projekt jer nismo ništa radili po projektnim aktivnosima. Nismo ni mogli jer nismo imali novaca. I sad smo išli na druge oblike financiranja da bi mogli ostvariti sve ciljeve. Kako dolaze projekte aktivnosti, moramo ih financirati pa onda tražiti povrat novca. I da bi to mogli, potrebno nam je kreditno zaduženje. Poslujemo na način na koji EU Fondovi zapravo uopće nisu zamišljeni. Od tog istog Ministarstva smo dobili i upit zašto ne radimo. Kako bi, kad novac nije došao. Zbog toga podižemo kredit jer treba isfinancirati javnu nabavu pa onda nadležno Ministarstvo tražiti povrat novca – objasnio nam je Tihomir Hodak, direktor.

Ovo je prvo kreditno zaduženje Poduzetničkog centra. Po pitanju poslovanja, prošla godina je završena pozitivno i u tom dijelu funkcioniranja Poduzetničkog centra, ističe direktor Hodak, nema problema.

O ovome će u ponedjeljak, na još jednoj sjednici Gradskog vijeća raspravljati križevački vijećnici, no ne očekuje se da bi s prihvaćanjem ovog zahtjeva za podizanjem kredita trebalo biti problema prilikom izglasavanja odobrenja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×