eksploziv

Djeca pronašla bombu u koritu rijeke i brzo dojavila policiji koja je pohvalila njihovu reakciju

09:54h
0
Foto: PU Varaždinska
Foto: PU Varaždinska

Četrdesetak minuta jučer iza podneva ludbreška policija dobila je dojavu kako su djeca na obali rijeke Bednje u kanali vidjela bombu. Izlaskom na mjesto dojavljenog viđenja utvrdili su kako je to istina.

Radi se o ručnoj bombi M-75 koja je bila u jako lošem stanju, a policijski službenici protueksplozijske zaštite poduzeli su sve potrebne mjere sigurnosti i uništili bombu na mjestu gdje je pronađena.

– Ovom prilikom pohvaljujemo reakciju i postupanje djece koja su odgovorno reagirali i odmah prijavili i potražili pomoć policije. Na takav odgovoran način su zaštitili i spasili svoje i tuđe živote. Ponovno skrećemo pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192 – poručuje PU Varaždinska.

Građane podsjećamo da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim
građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!

čitam...