aktivno

Dječji tjedan u Križevcima obilježen je brojnim aktivnostima, završava sutra promatranjem neba

Obilježavanju se i ove godine pridružuje udruga Perzeidi pa će tako sutra od 19 sati upriličiti promatranje neba na Strossmayerovom trgu.

18:56h
0
Foto: Grad Križevci

U sklopu Dječjeg tjedna u Križevcima su se održale razne aktivnosti za djecu.

Tako je gradonačelnik Mario Rajn u Igraonici Gradske knjižnice Franjo Marković čitao priču Stablo knjiga.

MARKETING EPODRAVINA.HR

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor održale su se radionice Naopake bajke i knjige koje vole djecu s aktivnostima kamishibai kazališta, pripovijedanja bajki, izrade lutaka od papira, scenskih improvizacije te izrada slikovnice po principu igre s bajkama.

Predstavljanje slikovnica bit će u ponedjeljak, a sve će biti digitalizirane i objavljene krajem tjedna na stranicama školske knjižnice.

Udruga Vrtuljak organizirala je online senzomotoričku radionicu za predškolce Zavrti tijelo i opusti se u kojoj su pričali priču.

Gradska knjižnica održala je likovno-kreativnu radionicu za niže razrede osnovne škole, a održano je i predstavljanje Meridijana, hrvatskog časopisa za djecu, mlade i odrasle iz područja zemljopisa, povijesti, ekologije i putovanja.

U Atriju Gradske knjižnice održana i izložba dječjih radova pod nazivom Grad budućnosti. Aktivnost se održala u sklopu europske inicijative Gradovi budućnosti jugoistočne Europe Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Climate – KIC). Organizatori su Zelena Energetska Zadruga i KLIK, Grad Križevci, Osnovna škola Vladimir Nazor i Ljudevita Modeca, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te Gradska knjižnica Franjo Marković.

Dječji tjedan završava održavanjem natjecanja Najbolji tim u gradu u kojem se timovi sastavljeni od roditelja i djeteta natječu u raznim disciplinama kao što su skakanje u vreći ili pucanje na gol.

Obilježavanju se i ove godine pridružuje udruga Perzeidi pa će tako sutra od 19 sati upriličiti promatranje neba na Strossmayerovom trgu.

čitam...