PROMJENE

Dječji vrtić Potočnica u Pitomači također ima posebne preporuke pri povratku djece

Cilj je što bolje organizirati prihvat djece, rad odgojnih skupa i smanjiti rizik od zaraze, roditelje i zaposlenike vrtića.

10:15h
0
Dječji vrtić Potočnica Pitomača // Foto: Općina Pitomača

U sklopu treće faze popuštanja mjera, redovitom radu vraća se i Dječji vrtić Potočnica u Pitomači. Dakako, sukladno preporukama, odnosno uputama koje možete pročitati u nastavku.

Cilj je što bolje organizirati prihvat djece, rad odgojnih skupa i smanjiti rizik od zaraze, roditelje i zaposlenike vrtića. Napominju kako se strogo zabranjuje ulazak roditelja, zaposlenika i djece sa simptomima poput temperature, kašlja, kihanja, kratkoga daha, grlobolje ili povraćanja.

– Molimo da pratite dnevne vijesti i informacije, o svim promjenama bit ćete obaviješteni putem mrežnih stranica vrtića i na ulazu u objekt – poručuju iz vrtića.

Upute Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača:

• Radno vrijeme vrtića tijekom svibnja bit će od 6 do 17 sati.
• Molimo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati. Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, s obzirom da broj djece u vrtićima može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
• Odgojno obrazovni rad bit će organiziran u odnosu na broj prisutne djece i uz uvažavanje svih epidemioloških preporuka.
• Zbog mjera predostrožnosti roditeljima/skrbnicima, nije dozvoljen ulaz u prostore dječjeg vrtića tijekom dovođenja i odvođenja djeteta.
• Roditelji/skrbnici imaju obavezu izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu, već se javljaju telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
• Molimo roditelje da kod dolaska i odlaska, pozvone na zvono na ulazima, pri čemu zadržavaju distancu od najmanje dva metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
• Dijete će preuzeti ili predati djelatnica vrtića.
• Po dolasku u vrtić roditelj će dobiti upitnik i izjavu za roditelje djeteta koje koristi vrtić za vrijeme trajanja izvanrednih mjera/COVID-19 koji je dužan ispuniti.

čitam...