17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Djelatnici Županijskog centra 112 na prijamu kod župana
D

Ne propustite

Povodom obilježavanja 11. veljače, Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 te obilježavanje 10 godina od stavljanja u operativnu funkciju broja 112 u Hrvatskoj, župan Darko Koren sa suradnicima održao je prijam za djelatnike Županijskog centra 112 Koprivnica.

U svom obraćanju župan Koren pozdravio je sve prisutne te naglasio važnost Centra 112 te im čestitao desetu obljetnicu rada. Istaknuo je kako je prošla godina pokazala kvalitetu i spremnost sustava uoči izvanrednih okolnosti koje su zahvatile Koprivničko-križevačku županiju. Nadalje, pohvalio je dobru suradnju županije sa drugim institucijama, posebice suradnju sa Vatrogasnom zajednicom i Policijskom upravom Županije, koja je važna u svakoj zajednici.

Pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Ivan Kramarić ukratko je informirao prisutne o Danu jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 koji se obilježava u svim zemljama članicama Europske unije. Sustav 112 u Republici Hrvatskoj uspostavljen je 2005. godine, a osnovna zadaća mu je prijem svih hitnih poziva na broj 112- jedinstveni europski broj za sve hitne situacije na koji građani i turisti mogu dojaviti ugrožavanje ljudskih života, imovine ili okoliša.

Voditelj županijskog centra 112 Roman Sabol održao je prezentaciju o aktivnostima koju je pripremilo Učilište vatrogastva i civilne zaštite. Zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera Ivan Pal čestitao je desetu obljetnicu djelovanja kao i Međunarodni dan broja 112 te pohvalio rad vatrogasaca, policije i centra. Naglasio je kako je uvjeren da će suradnja biti nastavljena te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Nakon prezentacije, pročelnik Kramarić uručio je zahvalnice koje je povodom obilježavanja jedinstvenog Europskog broja 112 i 10 godina korištenja broja u Republici Hrvatskoj ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dodijelio zamjeniku župana ujedno i načelniku Stožera Ivanu Palu, Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave Koprivničko-križevačke te Vatrogasnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije. Prigodnim govorima prisutnima su se obratili i zahvalili na ukazanom povjerenju načelnik PU Darko Rep te predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

Srećković dobio više od 300.000 eura na lotu, evo koji su mu brojevi donijeli pravo malo bogatstvo

Sretnik je jučer osvojio 302.381,05 eura na Lotu 6! Igrač iz susjednog Čakovca odabrao je brojeve 12, 21, 26, 27,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×