Djevojčice DHP-a na turniru Pilići u Zagrebu

18:07h
0
Djevojčice DHP-a u novim klupskim trenirkama // Foto: ŽKK DHP

Mlade košarkašice DHP-a nastupile su na turniru Pilići u Zagrebu, gdje su ostvarile pobjedu protiv Novog Zagreba (28:18) i poraze protiv Jabuke Zaprešić (18:19), Pešćenice Žitnjak (20:33) i Vinkovaca (26:30).


DHP je imao najmlađu igračicu turnira Mariju Švegović, najbolja u tehnici, brzini i preciznosti bila je Ana Gaži, ujedno i drugi strijelac turnira. Uz Anu, u najbolju petorku izabrana je i Valerija Bartolović.

DHP je jedina ekipa s područja Koprivničko-križevačke županije i Regije Sjever koja je pozvana na ovaj tredicionalni i prestižni turnir, a na temelju ostvarenih rezultata i kontinuiteta rada s mlađe dobnim kategorijama (djevojčice kluba prvakinje Regije Sjever za prošlu godinu i peta ekipa u Hrvatskoj, a ove godine ponovno u samom vrhu Regionalne lige).

Nažalost, radi vodenih kozica nije putovala Marija Elena Koščak, a Lucija Jedvajić otkazala odlazak uvečer prije polaska ujutro.

Četiri izgubljene utakmice minimalnim razlikama mogu djelovati razočaravajuće, ali nije tako. Bili smo daleko najmlađa ekipa na turniru, prvi puta se velika većina ove nekompletne klupske selekcije djevojčica susrela sa načinom igranja Pasarela, razlika tjelesne građe naših igračica 2004. i 2005. godišta prema 2001. godištu je velika (jedna ekipa imala 10 igračica 2001 godište), radi mladosti – nedostatak visine, tehničko znanje zadovoljavajuće ili među boljima na cijelom turniru i još veliki broj uočenih razlika – prema drugima.

Tko zna kako bi bilo dalje da se prva utakmica pobijedila, a izgubila se samo pola koša, a naše djevojčice su posljednjih 20 sekundi susreta tri puta protivnicama sijekle lopte, šutirale i išle na ulaz, ali niti jednom pogodile, šteta.

I ostala tri susreta naše košarkašice nitko nije „razbio”, borile su se koliko su mogle, odlično se držale, a neiskustvo najmlađih je bila prevaga u korist protivničkih ekipa.

Ana Gaži i Valerija Bartolović, znalo se od ranije da će najveće opterećenje biti na njima, nije im bilo lako, jer nedovoljno je bilo pomoći od ostalih – što nije zamjerka.

U konačnici na ovaj turnir smo došli s osnovnim ciljem pokušati proširiti klupu, dati što veću minutažu neiskusnima, uočiti i ispravljati pogreške u igri i posebno bitno – razinu koncentracije podići na višu razinu.

DHP-ove pobjednice // Foto: ŽKK DHPU izvedenim natjecanjima, nažalost Valerija Bartolović je radi svoje pogreške – ne bolje igračice s druge strane poligona, brzo ispala. Druga naša natjecateljica Ana Gaži, osim sitne pogreške u prvom krugu, nadalje je „pomela” ostale igračice iz svih sedam ekipa, za što osim dobivene nagrade, zaslužuje sve čestitke. I naša najmljađa igračica Marija Švegović dobila je prigodnu nagradu. Potrebno je tu naglasiti da Ana Gaži dijeli drugu poziciju na tablici strijelaca sa svega 7 poena zaostatka za najboljom.

Za pohvaliti je viziju turnira – to su djeca, buduće košarkašice, sve one su ova dva dana pobjednice i sve one, a bilo ih je u 10 košarkaških ekipa 138, nagrađene su za svoj trud i zalaganje zlatnim medaljama.

Hvala organizatoru i domaćinu turnira ŽKK Croatia 2006 na pozivu, ali i igračicama i roditeljima igračica Croatie koji su dva dana ugostili naše košarkašice.

Domaći klub oba dana u dvorani je svim ekipama osigurao sendviče, sokove, peciva, čokolade, bombone, grickalice (svaka čast – predivno od domaćina). Sklopljena su nova poznanstva, prijateljstva, a sigurno je da ćemo ponovno i mi ugostiti još do konca ove školske godine košarkašice iz Zagreba.

Hvala i roditeljima naših košarkašica koji su imali povjerenja u vodstvo kluba i vozače na dan odlaska u Zagreb po snježnom nevremenu.

Nećemo biti previše kritični prema našim košarkašicama, upravo radi više navedenih podataka u tekstu naprijed, a najbitnije i ispred svega, djeci je bilo lijepo, sigurno nose iskustva, neke svoja prva takova, nešto su i naučile i sve one se vračaju u svoje sredine sretne i vesele. BRAVO ZA SVE!

čitam...