SREĆOM, SVE JE DOBRO PROŠLO

Djevojka (19) i dijete (1) otrovani ugljičnim monoksidom, hitno prebačeni u bolnicu

Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva, upozorava policija.

12:49h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu jučer je, oko 13 sati, zabilježen slučaj trovanja ugljičnim monoksidom, stoji u izvješću Policijske uprave varaždinske. Navode kako je do nesretnog događaja, u kojemu su otrovani 19-godišnja djevojka i jednogodišnje dijete, došlo “uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova.”

Vozilo hitne medicine odvelo ih je u varaždinsku Opću bolnicu, a prema pisanju 24sata, djevojka i dijete već su sinoć stigli kući. U dobrome su stanju, a pozvali su i servisera koji će popraviti bojler.

– Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe – upozorava varaždinska policija.

čitam...