14.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POLICIJA APELIRA UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH

Do grobova najmilijih odlazite pješice i biciklima, a za parkiranje koristite parkirališta u neposrednoj blizini groblja
D

Neće biti posebne regulacije prometa u zonama groblja, ali policijski službenici će po potrebi vršiti tjelesnu regulaciju prometa.

Ne propustite

U 29 dana mjeseca listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su 52 prometne nesreće od čega 18 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama su dvije osobe teže ozlijeđene, dok je 20 osoba lakše ozlijeđeno.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava koprivničko-križevačka će tijekom vikenda, od  petka, 29. listopada, do ponedjeljka, 2. studenoga 2020. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom predstojećeg vikenda pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu, nadzor pravilnog korištenja mobitela, poštivanje prednosti prolaska, mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, bicikala i traktora te nadzor recidivista.

Povodom blagdana Svih svetih, posebna pozornost posvetiti će se i nadzoru prometa u zonama groblja i na frekventnijim prometnicama na području Koprivničko-križevačke županije. Tom prilikom poduzimat će se mjere u cilju osiguranja optimalne protočnosti prometa, sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i sprječavanja počinjenja kaznenih djela krađa, posebice krađa predmeta iz osobnih automobila.

Niti ove godine neće biti posebne regulacije prometa u zonama groblja, ali će zbog izbjegavanja zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini mjesnih groblja u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, policijski službenici, po potrebi, vršiti tjelesnu regulaciju prometa, dok će se sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu vozila isključivati na za to pogodnim mjestima.

– Brzinu kretanja vozila prilagodite uvjetima i stanju na prometnicama, suzdržite se od konzumacije alkoholnih pića, poštujte odredbe o prednosti prolaska kako drugih vozača tako i pješaka, ne koristite mobitele i slične uređaje za vrijeme upravljanja vozilima. Koristite sigurnosni pojas te poštujte ostala prometna pravila, a posebice znakove i naredbe koje će vam upućivati policijski službenici prilikom regulacije prometa – poručuju iz PU Koprivničko-križevačke te apeliraju na građane da, u skladu s vlastitim mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice i biciklima odnosno da za parkiranje automobila koriste, uz parkirališta u neposrednoj blizini groblja, i parkirališta u široj zoni groblja. Također, apeliramo na građane da poštuju odluke Stožera civilne zaštite i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i sve nas.

Sve sudionike u prometu mole za strpljenje i međusobno uvažavanje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Digitalno doba

FOTO/VIDEO Najbolje fotografije Ivana Brkića kroz 20 godina karijere privukle brojne znatiželjnike u Galeriju

Izložba fotografija Ivana Brkića, poznatog koprivničkog fotografa, otvorena je u Galeriji Koprivnica. Djelić njegova opusa, koji broji više od 700...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×