16 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dani Marcela pl. Kiepacha

Do subote imate priliku razgledati izložbu osobnih fotoaparata i fotoopreme Željka Hlebeca, poznatog fotografa novina Vjesnik
D

Dio opreme je otkupio Gradski muzej Križevci za svoj fundus, a osim fotoopreme izloženo je i jedno od prvih kućnih računala

Ne propustite

U sklopu Dana Marcela pl. Kiepacha danas je u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvorena izložba vrijedne donacije osobnih fotoaparata i fotoopreme iz druge polovice prošlog stoljeća koju je donirao sugrađanin Željko Hlebec.

Dio opreme je otkupio Gradski muzej Križevci za svoj fundus, a osim fotoopreme izloženo je i jedno od prvih kućnih računala, naglasila je uvodno ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi pojasnivši tko je bio Željko Hlebec.

– Jako cijeni Križevce i voli Križevce, a zašto je to važno zato što je on dugo godina radio kao fotograf za Vjesnik i sve novine koje su tada izlazile u prošlom stoljeću i nešto početkom ovog tisućljeća. Bilježio je Križevce i zato nam je Željko Hlebec jako važan. Donirao je Gradskom muzeju Križevci svu svoju fotografsku opremu koju je godinama sakupljao – rekla je ravnateljica.

Foto: Grad Križevci

Izložbu je proglasio otvorenom pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

– Zahvaljujem Gradskom muzeju Križevci što je uspio i ove godine uključiti se u Dane Marcela pl. Kiepacha i što je uspio održati kontakte s našim sugrađaninom Željkom Hlebecom koji već pedeset godina neumorno, kako profesionalno, tako i volonterski, radi na promicanju Križevaca – rekao je Novosel.

Zahvalio je školama koje su se odazvale na otvorenje izložbe te ujedno pozvao sve na sutrašnju izložbu inovacija pod nazivom Kiepachonovacija koja počinje u 10,00 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

Foto: Grad Križevci

Na otvorenju ove izložbe, koja ostaje otvorena do subote, 11. veljače, ujedno je prikazan video o izložbi “Hrvatska svijetu” koja je održana početkom 2021. godine u Zagrebu, a na kojoj su predstavljeni hrvatski velikani među kojima je bio i Marcel pl. Kiepach.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×