Vatrogasna zajednica

Doajen koprivničko-križevačkog vatrogastva Stjepan Varmuža uz oproštajno druženje otišao u zasluženu mirovinu

Na prijedlog Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Stjepanu Varmuži dodijeljeno je najviše državno priznanje za životno djelo u vatrogastvu, povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića.

12:40h
0
Foto: Krešimir Juratović

Prigodno druženje koje je organizirao doajen koprivničko-križevačkog vatrogastva Stjepan Varmuža, održano je povodom njegovog odlaska u zasluženu vatrogasnu mirovinu.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić uputio je zahvale na svemu što je Varmuža učinio za razvoj i promociju vatrogastva Koprivničko-križevačke županije, a u ime Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, zapovjednik Zvonimir Habijan uručio mu je prigodnu plaketu.

Na prijedlog Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Stjepanu Varmuži dodijeljeno je najviše državno priznanje za životno djelo u vatrogastvu, povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića, i to na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održane u Domu hrvatskih branitelja u Puli, 6. svibnja 2015. godine.

Uz zamjenika Ljubića i zapovjednika Habijana, druženju su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predstavnici Podravke, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, vatrogasci iz Slovenije i Podstrane, predsjednik DVD-a Stara Ves Ivan Grošević, Ivan Mužić i Ivan Matosović iz VZ i JVP Grada Križevaca te brojni prijatelj

Stjepan Varmuža // Foto: Krešimir Juratović

Stjepan Varmuža, viši vatrogasni časnik I. klase, rođen je 1943. godine, a član matičnog dobrovoljnog vatrogasnog društva Stara Ves postao je 1955. godine, sve do 2005. godine kada prelazi u DVD Koprivnica u kojem obnaša dužnost dopredsjednika. U nizu mnogobrojnih dužnosti u vatrogastvu sigurno je najznačajnija funkcija zapovjednika profesionalne vatrogasne postrojbe „Podravka“ koju je obnašao 30 godina, sve do odlaska u mirovinu. Za svoj požrtvovni rad i inovacije u vatrogastvu od tvrtke „Podravka“ 1988. godine dobiva povelju “Podravka Inova”.

Nakon Domovinskog rata sudjeluje u osnivanju Vatrogasne zajednice prehrambene industrije Republike Hrvatske čiji je bio predsjednik sve do umirovljenja. Kao zapovjednik vatrogasne postrojbe osposobio je mnoge naraštaje zaposlenika prehrambene industrije „Podravka“, a kao iskusan i vrhunski trener uspješno je vodio mnoge generacije natjecateljskih ekipa vatrogasaca „Podravke“ i mnogih drugih DVD-ova s područja cijele Koprivničko – križevačke županije, koji su svojim nastupima plijenili pažnju i uvijek bili osvajači prvih mjesta na domaćim ili međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj i van njenih granica. Također je bio aktivni je sudionik i na svim državnim vatrogasnim natjecanjima, bilo kao natjecatelj ili kao vatrogasni sudac, a prvu zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Brnu osvojio je daleke 1973. godine sa ženskom ekipom DVD-a Špiranec.

Na prijedlog Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Stjepanu Varmuži dodijeljeno je najviše državno priznanje za životno djelo u vatrogastvu, povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića, i to na svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice održane u Domu hrvatskih branitelja u Puli, 6. svibnja 2015. godine.

Uz zamjenika Ljubića i zapovjednika Habijana, druženju su prisustvovali i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, predstavnici Podravke, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, vatrogasci iz Slovenije i Podstrane, predsjednik DVD-a Stara Ves Ivan Grošević, Ivan Mužić i Ivan Matosović iz VZ i JVP Grada Križevaca te brojni prijatelji.