15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!
D

Gradskim povjerenstvima u kojima se prikuplja izborni materijal, naknada je veća 20 posto - navode u DIP-u, prenosi portal poslovni.hr

Ne propustite

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi poslovni.hr, kako je imenovano ukupno 7631 osoba. Za naknade su osigurali oko 3,1 milijuna eura.

U stalni i prošireni sastav imenovane su 3402 osobe, suci i istaknuti pravnici. U prošireni 4229 osoba koje ne moraju biti pravnici. Naknade, doznajemo, nisu iste po izbornim jedinicama, a njihova visina ovisi o količini biračkih mjesta.

Foto: Ivan Balijadobar honorar
Dobar honorar očekuje članove izbornih povjerenstava // Ilustracija // Foto: Ivan Balija

– Najmanju naknadu dobit će članovi izbornog povjerenstva 1. izborne jedinice. Svaki član stalnog sastava po 950 eura neto, a svaki proširenog po 475 eura neto. Gradskim povjerenstvima u kojima se prikuplja izborni materijal, naknada je veća 20 posto – navode u DIP-u, prenosi portal poslovni.hr

Dobar honorar za povjerenstva, ne tako za odbore

Najvišu će naknadu dobiti članovi izbornog povjerenstva 3. izborne jedinice. Svaki od šest članova stalnog sastava, po 1390 eura neto. Svaki od osam članova proširenog sastava po 695 eura neto. Kad je riječ o II. i IV. izbornoj jedinici najviše naknade su u prosjeku oko 1000 eura neto za stalne članove te 500 za one u proširenom sastavu.

Kad je riječ o članovima biračkih odbora, a njih će biti otprilike 7000, naknada je 55 eura neto. Predsjednici i zamjenici će dobiti 65 eura neto.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×