28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
čeka se odluka

Dobra vijest za dioničare Podravke, Uprava predložila dividendu sedam kuna višu nego lani, evo koliko iznosi i kad kreće isplata
D

Konačnu odluku donijet će dioničari na Glavnoj skupštini Podravke, koja će se održati 17. svibnja

Ne propustite

Čelnici Podravke danas su održali sjednica Uprave na kojoj su razmatrani revidirani financijski izvještaji Grupe Podravka (konsolidirani) i Podravke d.d. (nekonsolidirani) za prošlu godinu, a iznijet je i prijedlog vezan uz isplatu dividende u iznosu 2,65 eura po dionici.

To je dobra vijest za sve vlasnika dionica, jer se lani dividenda isplaćivala u visini od 13 kuna, što bi sada bilo povećanje za gotovo sedam kuna. Konačnu odluku donijet će dioničari na Glavnoj skupštini Podravke, koja će se održati 17. svibnja, a dividenda bi trebala biti isplaćena sredinom srpnja.

Iz Podravke su podsjetili na vrlo dobre prošlogodišnje rezultate kada je grupacija ostvarila 5,03 milijarde kuna prihoda, što je rast za 395,3 milijuna kuna, ili 8,5 % u odnosu na prošlu godinu. Neto dobit Grupe iznosila je 369,6 milijuna kuna, što je 19,5 % više nego godinu prije, dok je operativna dobit prije amortizacije (EBITDA) iznosila 707,2 milijuna kuna, što je također porast od 19,5 %.

– Grupa Podravka u 2022. godini dvaput je povećavala plaće i primanja radnika. Kao rezultat toga, u prosincu 2022. plaće i primanja radnika Podravke bili su za 18 % veći u
odnosu na prosinac 2021. Također, Grupa Podravka tijekom 2022. realizirala je investicije ukupne vrijednosti 396 milijuna kuna, više nego dvostruko u odnosu prema 2021 – još su jednom podsjetili i dodali da će nastaviti s realizacijom zacrtanih strateških ciljeva, fokusirajući se na investicije, modernizaciju proizvodnih procesa, ulaganja u zaposlenike te održivi razvoj usmjeren na energetsku samoodrživost i poljoprivrednu samodostatnost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×