28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nepravomoćna presuda

Dobrivoje (76) na koprivničkoj tržnici prodavao katoličke kalendare, za pet kuna jedan kupila i carinska službenica pa ga prijavila, sad je dobio kaznu
D

Prodavao je iako nema registrirani obrt, a nije izado ni račun za prodani kalendar. Oduzeto mu je 59 komada kalendara, 52 jednostavna i sedam preklopnih

Ne propustite

Dobrivoje, 76-godišnji umirovljenik iz Koprivnice, kažnjen je novčano na Općinskom sudu u Koprivnici zato što je ispred gradske tržnice prodavao katoličke kalendare, a to nije smio, jer nema registrirani obrt. Time je počinio prekršaj iz Zakona o trgovini te je kažnjen sa 79,63 eura (600 kuna), a mora platiti i troškove prekršajnog postupka u visini 26,54 eura (200 kuna).

Sve to datira još u prosinac 2018. godine, kada je Dobrivoje neposredno nakon ulaza na tržnicu prodavao prigodne katoličke, zidne kalendare. Kod sebe je imao 59 komada, odnosno 52 jednostavna i sedam preklopnih.

U jednom trenutku prišla mu je žena, kojoj je za pet kuna i bez izdanog računa prodao jedan od kalendara, što se pokazalo krivim potezom, jer je spomenuta osoba bila carinska službenica. Dakle, došla je sa zadatkom i uspješno ga obavila, odnosno ‘preveslala’ je Dobrivoja.

Trajno mu oduzeli kalendare

Na temelju toga Carinska uprava Varaždin izdala je prekršajni nalog, na koji je okrivljeni uložio prigovor pa je proveden redovni prekršajni postupak. Donesena je presuda početkom veljače 2020. godine, no ista je ukinuta od strane Visokog prekršajnog suda, zbog nepravilnog obrazloženja odluke o oduzimanju predmeta.

Sve se vratilo na početak, podignut optužni prijedlog i opet je Dobrivoje uložio prigovor pa se, kao i prvi put, krenulo u redovni prekršajni postupak. Glavna rasprava održana je u studenom prošle godine, dakle, prije dva mjeseca, na koju se optuženi nije odazvao.

Proveden je dokazni postupak te su na sudu Dobrivoja proglasili krivim i izrekli mu zakonski zasnovanu novčanu kaznu, koja je ublažena. Pritom treba naglasiti da je presuda nepravomoćna pa se Dobrivoje ponovno može žaliti, a ako to učini, postoji velika mogućnost da predmet ode u zastaru.

Također, trajno su mu oduzeti kalendari, no vjerujemo da to Dobrivoju neće posebno smetati, s obzirom na to da se odnose na 2019. godinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×