Svjetski dan darivatelja krvi

Dobrovoljno darivanje krvi počinje u ponedjeljak i traje do petka, evo rasporeda akcija

Do promjene mjesta održavanja došlo je zbog mjera higijensko-epidemiološke zaštite, vezano uz epidemiju koronavirusa.

13:02h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica pa tako i u ovo vrijeme pandemije.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u lipnju počinju u ponedjeljak, 14. lipnja, a završavaju u petak, 18. lipnja. Odvijat će se četiri dana u prostorijama GDCK Koprivnica u Ulici braće Radić 7, dok će u četvrtak ekipe transfuzijske medicine dragocjenu tekućinu prikupljati na terenu, poručuju iz GDCK Koprivnica.

Do promjene mjesta održavanja došlo je zbog mjera higijensko-epidemiološke zaštite, vezano uz epidemiju koronavirusa. Umjesto u tvornici Vegeta i Podravka jela, kako je u godišnjem rasporedu bilo planirano, u petak će se akcija održati u prostorijama Društva.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zajedno sa svim darivateljima krvi pridružit će i se obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 14. lipnja, koji je posvećen svim humanim i plemenitim ljudima u svijetu koji daruju krv.

Slogan ovogodišnje kampanje je Darujte krv, očuvajte život. Obilježava se u čast dr. Karla Landsteinera koji je razvio sustav određivanja krvnih grupa, a rođen je 14. lipnja 1868. godine.

RASPORED AKCIJA

14. lipnja 2021. (ponedjeljak) akcija će biti od 8,30 do 12 i od 12,30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
15. lipnja 2021. (utorak) akcija će biti od 10 do 13,30 i od 14 do 17,30 sati također u
prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
16. lipnja 2021. (srijeda) akcija će biti u vremenu od 10,30 do 14 i 14,30 do 18 sati
prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.
17. lipnja 2021. (četvrtak) akcije će biti od 9 do 11,30 sati u prostorima Društvenog doma u Hlebinama, a poslijepodne od 13 do 16 sati u Novigradu Podravskom u Vatrogasnom domu.
18. lipnja 2021. (petak) akcije će umjesto u tvornici Vegeta i Podravka jela u Koprivnici biti u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u vremenu od 13 do 16,30 sati.

– Pozivamo naše darivatelje da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu. Podsjetite i vaše prijatelje. Pozovite i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti humani čin darivanja krvi – poručuju iz GDCK Koprivnica.

čitam...