Dodjeljene nagrade Zlatni Vol i Zlatni Volek

08:01h
0
Dobitnici nagrada // foto: Ivan Brkić

Udruga mladih Koprivnice (UMKo) jučer je po peti puta dodijelila nagradu za volontera godine „Zlatni Vol“. Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije – kategorija „Zlatni Vol“ za volontera starijeg od 29 godina i kategorija „Zlatni Volek“ za volontera mlađeg od 29 godina.

Dobitnica nagrade „Zlatni Vol“ postala je Anica Desnica. Anica Desnica već 35 godina volontira u Gradskoj organizaciji Crvenog križa doprinoseći brojnim humanitarnim projektima i djelovanju ove organizacije. Usto je i od samog osnutka vrijedna članica Kluba Mariška koji je u velikoj mjeri obogatio život brojnih  Koprivničanaca starije životne dobi.  Više od 20 godina svoje slobodno vrijeme, bogato organizacijsko iskustvo i toplo srce daruje djeci grada Koprivnice kao volonterka u Društvu naša djeca Koprivnica. Kao članica Izvršnog odbora i višegodišnja tajnica DND Koprivnica zaslužna je za razvoj i unapređenje djelovanja ove udruge koja promiče prava djece i brine za osmišljavanje njihovog slobodnog vremena.

Dobitnica nagrade „Zlatni Volek“ postala je Antonela Ljubić. Antonela je učenica Gimnazije „Fan Galović“, predsjednica učeničkog vijeća gimnazije i članica županijskog vijeća učenika. Do sada se istaknula svojim volontiranjem na festivalu „Galovićeva jesen“ u sklopu kojeg je animirala, podučavala svirati klavir i čitala malim pacijentima koprivničke bolnice. Svojim je aktivnostima pokazala prekrasnu žar volonterskog duha koja je toliko potrebna našoj zajednici.

Cilj projekta „Zlatni Vol“  je odati priznanje volonterima grada Koprivnice koji tiho, strpljivo i nesebično rade ne poboljšanju života u gradu. Želja je organizatora da se sav taj trud dostojno prikaže građanima i u njima osvijesti golemi doprinos na kojem moraju biti zahvalni volonterima. Pojedinci poput Anice Desnice i Antonele Ljubić zaslužuju naše poštovanje i trebaju služiti kao uzori koji će motivirati svoje sugrađane na volonterski rad. Rad koji je iz dana u dan sve potrebniji.

Za nagrade su nominirani: Vesna Babić (Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije), Vera Bajgorić (Udruga Bolje Sutra), Renato Sremec (Izviđački odred „Kamengrad“), Jelena Grotić (Udruga za zaštitu napuštenih životinja „Argus“), Tamara Kišiček (Izviđački odred „Kamengrad“) i Antonio Habek (Vitezovi glogovog zdenca).