28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Događanja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović od 15.do 19.srpnja
D

Ne propustite

Pod suncobranima ispred Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica od ponedjeljka, 15. srpnja pa sve do kraja kolovoza, održavat će se svakodnevno čitaonica na otvorenom, prodaja knjiga otpisanih iz fonda knjižnice, a novost je i igranje šaha.

U ponedjeljak, 15. srpnja započinju pričaonice za djecu predškolske dobi (od 4 godine nadalje) pod nazivom Nikol vam priča. Voditeljica ovih pričaonica, koje će se održavati svakog ponedjeljka do kraja kolovoza od 17.30 do 18.30 sati, je Nikol Bali, studentica hrvatskog jezika i književnosti te filozofije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Pored toga, voditeljica je pričaonica u Gradskoj knjižnici Rijeka i jedna od „teta pričalica” u Dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. Ovog ponedjeljka ispričat će uzbudljivu priču Plašljiva vjeverica traži prijatelja. Radi se o avanturi male vjeverice koja protiv svoje volje i usprkos strahovima osvaja svijet.

Utorkom od 18.00 do 18.45 sati u Dječjem odjelu održavaju se radionice stranih jezika za djecu od 5 do 8 godina. Ovog utorka, 16. srpnja, na rasporedu je radionica španjolskog jezika La lengua española con Lalo y Lola = Španjolski s Lalom i Lolom koju će voditi Kristina Koluder, apsolventica francuskog i iberoromanskih jezika na Sveučilištu u Zadru.
U srijedu i četvrtak , 17. i 18. srpnja s početkom u 10.00 sati pod suncobranima ispred Knjižnice održat će se ekoradionice. Prva radionica Zaštiti okoliš! u suradnji s Udrugom Uzor Hrvatske namijenjena je djeci i mladima, a voditeljice su volonterke Udruge: Ana Bilješko, Danijela Stević i Kristina Kotiščak. Druga radionica Recikliranje plastičnih vrećica namijenjena je djeci i odraslima,a voditeljica je knjižničarka Maja Gačan.

Za djecu i mlade u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 13.00 sati u Dječjem odjelu održat će se radionica Ljetno surfanje u knjižnici – osnovna poduka djece u pretraživanju interneta na siguran način, a u petak, 19. srpnja u 10.00 sati Moja prva kompjutorska radionica namijenjena djeci predškolske dobi.
U okviru ciklusa Zdravstveni susreti pod suncobranima u petak, 19. srpnja u 10.00 sati mr. sc. Mladen Vuljak održat će predavanje Hitna medicina. Program će se održati na terasi knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska.

U radno vrijeme knjižnice, tijekom cijelog ljeta, u Dječjem odjelu djeca mogu sudjelovati u kompjutorskim radionicama, video projekcijama, glazbenim slušaonicama, igranju društvenim igrama, posuditi kovčežića iznenađenja „Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom”, kovčežiće „Igraj se i uči” i sudjelovati u online nagradnom kvizu znanja Provjeri svoj eko IQ! koji je dostupan sve do kraja kolovoza na web stranici knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr.

Odjel za odrasle tijekom ljeta korisnicima omogućuje posudbu do čak 10 knjiga kako bi se tijekom godišnjih odmora članovi knjižnice mogli bolje odmoriti uz kvalitetnu knjigu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bolenov dravski put

FOTO Predstavljen projekt izgradnje interpretacijskog centra u Goli, gradit će se pristanište na Dravi, razvijati turističke atrakcije i održivi oblici turizma

Početna konferencija projekta Interpretacijski centar Bolenov dravski put okupila je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije dionike ovog važnog projekta za...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×