23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec službeno posjetila Kaposvar
D

Ne propustite

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnice, 22. svibnja boravila je u službenom posjetu gradu Kaposvaru kako bi prisustvovala sastanku izaslanstava pet bratimljenih gradova. Na održanom sastanku, uz domaćine i delegaciju iz Koprivnice, na sastanku su bili prisutni i predstavnici Csikszereda iz Rumunjske, Raume iz Finske te delegacija Villacha iz Austrije.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Grada Kaposvara Károlyja Szite, svaka od delegacija predstavila je dosadašnje aktivnosti vezane uz obostranu suradnju te je tom prilikom zamjenica Melita Samoborec okupljene podsjetila na dugogodišnju suradnju Koprivnice i Kaposvara:

– Suradnja Koprivnice i Kaposvara ima dugu tradiciju koja je formalno potvrđena potpisivanjem Povelje o suradnji sada već davne 1995. godine a koju su potpisali gradonačelnici Vinko Špičko i Karoly Szita. U ovih dvadesetak godina formalne suradnje uspjeli smo povezati škole, umjetnike, udruge, turističke djelatnike….no posebno je važno istaknuti da smo na taj način uspjeli povezati građane naša dva prekrasna grada.”

Nakon održanog uvodnog dijela svi značajniji članovi civilnog društva zajedno s dogradonačelnicom Kaposvara prezentirali su svoje programe i mogućnosti suradnje s ostalim gradovima. Također dogovoreni su i posjeti članova civilnog društva, mladih, učenika i studenata, vatrogasnih društava kao i ostalih udruga pobratimljenih  gradova.

Uz radni dio, domaćini su gostima pripremili i bogat kulturno umjetnički program u skopu kojeg su razgledali grad. Uz to prisustvovali su i otvorenju izložbe slikara Arpada Mortona iz rumunjskog grada Csikszereda.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Natječaj

Dosta vam je šljakanja za siću? Ministarstvo obrane traži vojnike i mornare. Poziv je zanimljiv, ali ima jedna caka

Kako doznajemo, Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je ovaj tjedan javni natječaj za prijam čak 200 vojnika i/ili mornara te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×