Lažni medicinski djelatnici

Dok je prevarantica masirala staricu, njezin ‘kompić’ joj je ispraznio novčanik

09:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Prevaranti su staricu (74) u Bočkovcu nedaleko od Križevaca ‘olakšali’ za nekoliko tisuća kuna.

Nova prijevara na području Podravine i Prigorja. Ovaj put naivnost starijih osoba iskoristili su prevaranti u Bočkovcu nedaleko od Križevaca.

Bilo je to u ponedjeljak oko 8.30 sati. Zasad nepoznata muška i ženska osoba lažno su se predstavili 72-godišnjoj mještanki kao medicinski djelatnici i ušli su u njezinu kuću.

Prevarantica je električnim masažerom masirala naivnu staricu, dok je njezinu nepažnju iskoristio prevarant i iz ormara joj je ukrao novčanik s novcem i dokumentima. Starica nije ništa naslutila sve dok joj prevaranti nisu otišli iz kuće.

Odmah je pozvala policiju i protiv dvoje nepoznatih lopova podnijela kaznenu prijavu.

Vlasnica je u prijevari oštećena za nekoliko tisuća kuna.

U policiji su istaknuli da intenzivno tragaju za dvoje prevaranata. Tragaju i dalje i za dvjema prevaranticama koje su prošlog tjedna u ranim poslijepodnevnim satima opljačkale 74-godišnjakinju u Lemešu Križevačkom.

Dvije zasad nepoznate ženske osobe došle su na kućni prag 74-godišnjakinje i predstavile se kao djelatnice koje su došle provjeravati kartice dopunskog zdravstvenog osiguranja i korištenje lijekova. Starici su ponudili i uslugu masaže na što je ova naivno pristala.

Dok je jedna od njih masirala staricu, druga je iskoristila njezinu nepažnju i ukrala joj zlatni nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Policija je još jednom pozvala građane na pojačani oprez kada im na kućni prag dolaze njima nepoznate osobe.