17 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ponosni je vlasnik norme ISO 9001
D

Ne propustite

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u srijedu je održana konferencija za medije kojoj su osim ravnateljice Doma Vesne Križan i voditeljice kluba „Mariška“ Verice Šarlija prisustvovali i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te njegov zamjenik Ivica Pal. Koprivnički dom za starije osobe prvi je u Hrvatskoj koji korisiti normu ISO 9001:2008, a upravo to je bila glavna tema ove konferencije.

– ISO norma uglavnom se koristi u gospodarskim sustavima i nema puno ustanova ovakvog tipa sa tim standardom. To samo potvrđuje da ova ustanova ima i glavu i rep te da je među najboljim domovima i sustavima u Hrvatskoj – rekao je župan Koren.

 

ISO standardi su primjena određenih normi i zakonskih propisa objedinjenih u Priručniku kvalitete, koji tako postaje osnovna metoda rada i skrbi o osobama treće životne dobi.  ISO norma uključuje i program zbrinjavanja starijih osoba u njihovim domaćinstvima koji se razvio iz programa Ministarstva obitelji i naša županija jedina je koja provodi taj sustav na cijelom području.

– Imamo vrlo dobru suradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave i to je vrlo važno. Ujedno, ovaj projekt ima i višestruku korist, a to je novo zapošljavanje ljudi koji brinu za starije osobe, odnosno gerontodomaćica, što ujedno dovodi do vođenja brige za što više osoba treće životne dobi – rekao je Koren.

Nekoliko rečenica o ISO standardu rekal je i Vesna Križan, ravnateljica Doma.

– ISO 9901 prvi put se primjenjuje u socijalnoj ustanovi. Osnovna misao ovog sustava je skrb za ljude treće životne dobi u što većem opsegu, a u svemu tome je najvažnije to da imamo usklađen timski rad i da jedni drugima pomažemo. Na ISO standard izuzetno smo ponosni jer će se sad i ostale ustanove sličnog tipa moći ugledati na naš Dom za starije i nemoćne osobe – rekla je ravnateljica Vesna Križan.

Norma ISO 9001 u koprivničkom „staračkom“ domu korisiti se godinu dana, a prošli mjesec imali su prvu certifikaciju na kojoj su zadovoljili te su dobili novu dozvolu koja vrijedi narednih godinu dana.

Nakon konferencije za medije organiziran je posjet obitelji Pakasin u Koprivnici, da bi se i domaćini iz Doma i gosti iz Županije uvjerili kako i na koji način funkcionira sustav zbrinjavanja starijih osoba u njihovim kućanstvima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×