Motokros praznik u Podravini

FOTO-VIDEO Domaći asevi najbrži u Kozarevcu

18:00h
0

Kao i mnogo puta ove sezone, domaći vozači Vinko Evačić i Hrvoje Karas ponovno su briljirali, ovoga puta na svojoj stazi. Evačić je šestu ovosezonsku pobjedu ostvario u klasi 250, dok je Karas najbrži bio u najjačoj klasi 450.

Kozarevac je i ove godine bio poprište Prvenstva Hrvatske u motokrosu. Na stazi Karasov brijeg, a u organizaciji moto kluba Karas Teama, uz suradnju s Općinom Kloštar Podravski, utrke su vožene 26. svibnja, na blagdan Tijelova.

Kao i mnogo puta ove sezone, domaći vozači Vinko Evačić i Hrvoje Karas ponovno su briljirali, ovoga puta na svojoj stazi. Evačić je šestu ovosezonsku pobjedu ostvario u klasi 250, dok je Karas najbrži bio u najjačoj klasi 450. Dominik Piskor bio je drugi u klasi MX 85.

MK Karas Team kvalitetu je, i vrijednost, pokazao i osvajanjem Hrvatskog kupa, potvrdivši još jednom epitet najboljeg kluba u državi.

Prije početka natjecanja, predsjednik Kluba, Antun Karas, načelnik Općine, Siniša Pavlović, i predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza, Stjepan Peršin, pozdravili su natjecatelje i publiku, dok je zamjenik župana Darko Sobota službenim otvaranjem omogućio početak utrka.

Za pjevanje himne zadužen je bio Ženski pjevački zbor iz Kozarevca, a likovna grupa Kloštranska paleta bili su posebni gosti predsjednika Kluba Karasa.

Sljedeća utrka, superkros, na rasporedu je 5. lipnja u Gornjoj Petričkoj.

Foto i video: Branko Novosel