Učenički dom Križevci

Domaćini Domijade ostvarili odlične rezultate na natjecanjima

Na Državnoj domijadi koja će se održati od 5. do 7. svibnja u Rovinju sudjelovati će domska plesna skupina s točkom Love in the box i učenik s radom I bi svjetlost kategoriji rukotvorine.

11:20h
0
Foto:krizevci.hr

Prošle je subote Učenički dom Križevci bio domaćin 42. Domijade, Regije Sjever.


Pozdravne riječi uputila je ravnateljica Učeničkog doma Križevci Snježana Majić, dobrodošlicu u grad poželio je gradonačelnik grada Križevaca i saborski zastupnik gospodin Branko Hrg, a Domijadu je proglasio otvorenom župan Koprivničko–križevačke županije gospodin Darko Koren.

Tijekom dana, učenici iz deset učeničkih domova, Učenički dom Svjetionik, Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, Učenički dom Varaždin, Učenički dom Maruševec, Učenički dom Križevci, Dom učenika srednjih škola Bjelovar, Učenički dom Ivanić grad, Učenički dom Garešnica, Učenički dom Virovitica i Učenički dom Kutina, natjecali su se u sportu te kulturnom i likovnom stvaralaštvu.

U sportskom dijelu, natjecanja su se odvijala u malom nogometu, košarci, odbojci, badmintonu, stolnom tenisu, šahu.

Matija Alapić, Robert Lončarić, Marko Loparić i Mihaela Senjan te voditeljica Blaženka Lučki iz Učeničkog doma Križevci, osvojili su 3.mjesto u šahu

U kulturnom stvaralaštvu u kategoriji plesni izraz  1. mjesto, nastupom Love in the box osvojila je domska plesna skupina u sastavu učenica Ema Perković, Mateja Benc, Patricija Srdić, Anamarija Milenković i Karmen Ila, koreorafiju je osmislio Nenad Borojević, a voditeljca je Marija Kovačić.

U kategoriji recitacija, 2. mjesto Učeničkog žirija osvojio je učenik Tomo Kišiček recitacijom Ni med cvetjem ni pravice.

Drugo mjesto, u kategoriji glazbeni izraz pripalo je Glazbenoj skupini Učeničkog doma Križevci u sastavu, Ema Perković, Martina Šinko, Marko Antolković, Josip Berend, Dominik Kiseljak i Tomislav Fajfar s pjesmom Circle of life.

U likovnoj umjetnosti u kategoriji rukotvorine, 1. mjesto osvojio je rad pod nazivom I bi svjetlost, učenika Denisa Sirovec, a 3. mjesto osvojio je rad Sovići učenice Sare Lušičić.

U kategoriji skulptura 2. mjesto osvojio je rad Knjiga od knjiga, učenika Josipa Berend.

Drugo mjesto u kategoriji instalacija osvojio je rad Vječnost, autora Marka Antolkovića i Dominika Kiseljaka, a 3. mjesto osvojio je rad BFF, koju su izradili učenici Marko Antolković, Ema Perković, Dominik Kiseljak, Sara Lušičić i Katarina Tuba.

U kategoriji industrijski dizajn, 2. mjesto Stručnog prosudbenog povjerenstva osvojio je rad Retromanija koji su izradili učenici Marko Antolković i Josip Berend.

Na Državnoj domijadi koja će se održati od 5. do 7. svibnja u Rovinju sudjelovati će domska plesna skupina s točkom Love in the box i učenik s radom I bi svjetlost, u kategoriji rukotvorine.

 

čitam...