Dominic Tešić, doktor Tradicionalne japanske medicine te vlasnik ordinacije Medicatus u Pitomači, sprema zanimljivo predavanje.

Tema će biti Ljubav i muško-ženski odnosi, a održat će se u subotu, 12. svibnja, s početkom u 19 sati u Domu mladih u Koprivnici, a namijenjeno je svim generacijama.

– S točke gledišta prirode, odnosno biološke točke gledišta, u dva sata ću pojasniti što je ljubav, kakve ljubavi postoje, što je ljubav u biološkom smislu te kako muškarac doživljava ljubav, kako ju doživljava žena, a kako djeca do pubertetne dobi – najavljuje Dominic.

Dotaknut će se i homoseksualnih ljubavi i ljubavnih trokuta te pojasniti zašto je tako tanka granica između ljubavi i mržnje i na koji je to način povezano.

Dominic Tešić Dado, Pitomača, Medicatus
Dominic Tešić // Foto: Mario Kos

– Prikazat ćemo i slike kako je ljubav moguće vidjeti na mozgu i prezentirati tko kako ljubav doživljava. Objašnjavat ću na primjeru Romea i Julije koji su sinonim strastvene ljubavi čak spremne na smrt – kazuje Dominic.

Ujedno, posjetitelji će dobiti informacije kako da njihovi sadašnji ili budući odnosi bolje funkcioniraju.

– Pojasnit ćemo različite vrste ljubavi koje svatko od nas ima i dati savjete što možemo napraviti da međuljudski ljubavni odnosi budu kvalitetniji i bolji. Uglavnom, za sada imam informacije da se ženskom dijelu publike predavanje neće svidjeti jer je previše konkretno, fali onaj dio romantike, leptirića u želucu i slično, jer mi na ljubav gledamo s točke gledišta prirode, a ne filozofske – priča Dominic.

Dodaje da je većina ljudi koji su zajedno, danas u takozvanim stand by vezama, kao da stalno čekaju hoće li doći bolja prilika, netko zanimljiviji.

– Svaki naraštaj drugačije se odgaja. Zadnjem su naraštaju djeca bila u centru svijeta, a kad tako odrastaš, onda očekuješ da se svi tako prema tebi i odnose. Kad mi dođu parovi, u najvećem dijelu veza svatko očekuje da drugi mora nešto napraviti za njega, a on ne mora za drugoga. I kad god će biti u vezama situacija da će netko drugi nešto raditi, neće biti sretne ljubavi. Da bi veza bila dobra, moramo imati dvije jedinke koja je svaka za sebe sretna. Jer ako je jedna nesretna, a druga sretna, to će biti nesretna veza – priča on.

Kaže da je egoizam najvećim dijelom krivac za nesretne ljubavi i veze.

– Povremeno nam je ego manje važan, radije odabiremo biti sretni, kao djeca. Ako ih nešto muči, oni će iskreno doći i pitati te voliš li ga, a nas ‘drži’ ego. No kad pustiš trenutak da tvoja sreća bude zadovoljena, onda ćeš napraviti nešto za sebe i za drugoga – kazuje on te vas sve poziva na ovo zanimljivo izlaganje, kakvo možda još niste imali prilike čuti.

Predavanje je besplatno.

čitam...