24.6 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

DORH Ivana Čehoka tereti za pogodovanje T7 Grupi i VIS-u
D

Ne propustite

Uskok je pretražio kuću i ured varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, koji bi mogao biti uhićen, potvrdi li Sabor odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Ivan Čehok, saborski zastupnik i varaždinski gradonačelnik, mogao bi biti uhićen, potvrdi li Sabor odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koje je odobrilo zahtjev DORH-a za skidanjem imuniteta i lišenjem slobode.

Naime, Mandatno-imununitetno povjerenstvo jutros je ukinulo imunitet varaždinskom gradonačelniku i saborskom zastupniku Ivanu Čehoku.

Zahtjev za ukidanje imuniteta uputio je DORH, zajedno s zahtjevom za davanje odobrenja za lišenje slobode, određivanje pritvora i istražnog zatvora protiv dr.sc. Ivana Čehoka. Kako stoji u zahtjevu DORH-a i PN Uskok (Policijski nacionalni ured sa suzbijanje orupcije i organiziranog kriminala) koji je stigao u Sabor, Čehoka se tereti za udruživanje zbog počinjena kaznena djela te čak tri djela zloporabe ovlasti i položaja.

Čehok: To je samo pretraga, nisam utjecao na gradsko vijeće

Tijekom jutra, Čehoka su iz njegove kuće ispratili pravosudni djelatnici, koji su nosili i kutije, te potom automobilom krenuli prema Gradskoj vijećnici.

– To je samo pretraga, to su samo one poznate stare stvari i sve je bilo korektno – kratko je na pitanje oko komentara događaja okupljenim novinarima odgovorio Čehok .

U ovim trenucima Čehok i pravosudni djelatnici još uvijek su u Gradskoj vijećnici, gdje se nastavlja pretraga.

– To su one prijave protiv mene, rekao sam sve što sam imao po tom pitanju. Nisam utjecao na gradsko vijeće, to je bila njihova odluka – ponovio je Čehok prilikom dolaska u Gradsku vijećnicu.

Mikac: Ne treba prejudicirati stvari

Iz gradske vijećnice, dok je trajala pretraga, izašao je dogradonačelnik Slobodan Mikac.

– Neznam što se događa, vidim da ekipa radi, ali mene nisu pitali ništa. Ne treba raditi psihozu i prejudicirati stvari, Hrvatska je pravna država i kriv je onaj koji je pravomoćno osuđen – kazao je Mikac.

DORH tereti Čehoka za pogodovanje T7 Grupi

Kako doznaje Jutarnji.hr, Čehoka se tereti da je od svibnja 2008. do svibnja 2011. kao gradonačelnik Varaždina pogodovao tvrtkama T7 grupa i T7 VIS, u vlasništvu Davora Patafte, radi pribavljanja imovinske koristi.

U spisu DORH-a stoji da je Čehok spomenutim tvrtkama namještao poslove zbrinjavanja otpada na lokaciji Brezje. Navodno je tim tvrtkama pogodovao i pri zamjeni zemljišta, tako što je puno vrednije gradsko zemljište zamijenio njihovim manje vrijednim.

Osim toga, s tim je tvrtkama na lokacijama Banfica 1 i 2 sklopio ugovor o kupnji zemljišta radi izgradnje POS-a u Varaždinu.

Vijest o istrazi protiv Čehoka komentirala je za index.hr i Đurđa Adlešić, koja tvrdi da će u Saboru glasati za ukidanje imuniteta.

I u slučaju uhićenja gradonačelnik nastavlja mandat

Raspitali smo se što bi se u slučaju uhićenja gradonačelnika dogodilo s njegovim ovlastima i kako bi Grad u tom slučaju funkcionirao.

– Voditelj jedinice lokalne samouprave mora biti bezuvjetno osuđen i tek u tom slučaju mu zakonski prestaje i mandat. Da bi jedinica lokalne samouprave normalno i dalje funkcionirala, voditelj koji je priveden može ovlastiti svog zamjenika ili jednog od zamjenika da nastavi s obavljanjem dužnosti – rekao nam je Robert Podolnjak, profesor ustavnog prava.

Izvor: eVarazdin.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

Nova užasna nesreća, djevojčica na quadu vozila dva dječaka – jedan se bori za život?!

Kako doznajemo u policiji, troje tinejdžera ozlijeđeno je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u susjednoj nam županiji. Naime,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×