17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova stručna suradnica

DOZNAJEMO Melita Samoborec vratila se u ustanovu iz koje je i došla na poziciju koprivničke dogradonačelnice
D

Od 2013. bila je u Gradu, no profesionalno je počela obnašati dužnost tek krajem 2014. i to je izazvalo buru u javnosti

Ne propustite

Kako doznaje portal ePodravina, Melita Samoborec, bivša koprivnička dogradonačelnica, oko koje su se prije osam godina lomila mnoga koplja, vraća se na Sveučilište Sjever, ustanovu iz koje je i došla na poziciju u Grad. Tamo će biti stručna suradnica u Odsjeku kadrovskih i stručno-administrativnih poslova. Posao je dobila na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu, ali prvo stiže na probni rad od tri mjeseca.

Ova odluka donesena je još u srpnju, nakon što je natječaj za prijem u radni odnos raspisan u Narodnim novinama i web stranici Sveučilišta Sjever. Tražio se putem istog jedan službenik, a tko se, odnosno koliko se ljudi prijavilo nismo uspjeli doznati. U konačnici, nije ni važno, jer mjesto je dobila Melita Samoborec.

Foto: Matija Gudlin
Godinama je bila najbliža Jakšićeva suradnica // Foto: Matija Gudlin

Otkad je, prije nešto više od godinu dana, zbog zakonskih procedura bila primorana napustiti poziciju Jakšićeve zamjenice, Samoborec se povukla iz javnosti i mnogi su se pitali gdje je i što radi. Ona je, očito, odmarala, a imala je i pravo na šestomjesečnu naknadu. Špekuliralo se da bi mogla postati ravnateljica škole na Podolicama ili A.N. Gostovinski, gdje Gordana Gazdić-Buhanec odlazi u mirovinu, no sada je riješen i taj misterij. Vraća se na fakultet.

Prijavljivana zbog potencijalnog sukoba interesa

Tamo je već bila, ali u svojstvu predavačice. Službeno sve do prosinca 2014. godine, kada je počela profesionalno obnašati dužnost zamjenice gradonačelnice. Tada je tu funkciju dijelila s današnjim gradonačelnikom Jakšićem, a iznad njih bila je Vesna Želježnjak. Upravo ta profesionalizacija dužnosti uznemirila je javnost, jer nije bilo nikakve prethodne obavijesti i Grad je duboko morao posegnuti u proračun da bi se pobrinuo za njezinu plaću.

Crveni Križ Roštilj // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Inače, od 2013. je obnašala funkciju dogradonačelnice, ali je bila na plaći na Sveučilištu. To je tada, zbog mogućeg sukoba interesa, probudilo sumnju kod Laburista, koji su je prijavili Povjerenstvu. Od te prijave nije bilo ništa, no kada je Grad krajem 2014. od tvrtke Media uni preuzeo osnivačka prava nad Sveučilištem, Samoborec se morala odlučiti za jednu poziciju, jer bi kao zaposlenica Sveučilišta i koprivnička dogradonačelnica bila u sukobu interesa. Odlučila se za Grad i tamo je, dakle, provela osam godina. Sve do sredine 2021. godine.

Sada se, možemo reći, vraća na staro, a što će točno raditi, odnosno što točno znači funkcija stručne suradnice na koju je zaposlena nismo uspjeli doznati. Inače, Samoborec je godinama bila i istaknuta članica HNS-a, iz kojeg je izašla 2017. godine, nakon koalicije s HDZ-om, a mjesec dana provela i u Saboru, gdje je mijenjala Anku Mrak-Taritaš.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Pet stvari koje smijete svojoj ženi reći kada je ljuta – i preživjeti

Ako ste netko tko se bori s time što reći nakon svađe, ili kako izraziti suosjećanje, evo popisa pet...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×