30.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bliži se 66. rođendan

DOZNAJEMO Ovo su ljudi koji će zbog svoje humanosti i zalaganja dobiti medalje i plakete Grada Koprivnice
D

Na popisu je 13 pojedinaca, jedna udruga, dobrovoljno vatrogasno društvo i jedna obrazovna ustanova

Ne propustite

Dan Grada Koprivnice, 667. po redu, obilježava se 4. studenog, a tim povodom, kao i svake godine Grad dodjeljuje medalje i plakete udrugama, pojedincima i ustanovama, naravno za njihove dobre rezultate ili pak zalaganje, humanost, doprinos…

Tako će Đurđa Jurenec dobiti medalju za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, a uz samu medalju dolazi i novčana nagrada u iznosu od 1327,23 eura. Istu medalju i novčanu nagradu dobit će i Antun Talan, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić, Želimir Restović i Marijan Buzina.

Adeli Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, dobit će medalju za iznimne zasluge u promicanju socijalne skrbi i humanitarnog rada kao i novčanu nagradu od 1327,23 eura.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i Vesnici Mlinarić za izuzetna postignuća učenika na natjecanjima u zemlji i inozemstvu i izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih. Novčani dio nagrade isti je kao i prethodni.

Svoju medalju, kao i istu novčanu nagradu dobit će i Ivan Petak za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sportskog ribolova.

Na popisu se našao i Krunoslav Jajetić, koji će osim novčane nagrade dobiti i medalju za iznimne zasluge u području izdavaštva i 30 godina postojanja Šarenog dućana.

Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se Ivici Jurencu i to za iznimne zasluge u području promicanja vrijednosti Domovinskog rata, radu s braniteljima i braniteljskim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata. Naravno, i njemu će pripasti novčana nagrada u istom iznosu.

Medalju Grada Koprivnice i pripadajuću novčanu nagradu dobit će i dr.sc. Zdravko Dizdar za izuzetne zasluge višegodišnjeg istraživanja Danice, 1. koncentracijskog logora u NDH.

Naravno, podijelit će se i Plakete Grada Koprivnice, a njih će Grad dodijeliti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jagnjedovec u povodu 90. obljetnice djelovanja i za sveukupan doprinos razvoju vatrogastva, Forumu udruge nezavisne kulture – FUNK za iznimne zasluge u području razvoja kulture u gradu Koprivnici te na samom kraju i Sveučilištu Sjever za iznimne zasluge u području visokoškolskog obrazovanja i njegovog razvoja u gradu Koprivnici.

Ove odluke donijet će se na sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak, a nagrade će se dodijeliti na svečanosti 4. studenog.

Podsjetimo, niti ove, niti prošle godine nije bilo predloženih kandidata za životno djelo, a niti prijava za titulu počasnog građanina. Inače, u tri desetljeća koliko se nagrade dodjeljuju imali smo deset počasnih građanina i 21 nagradu za životno djelo.

Prvu nagradu za životno djelo 1996. godine dobile su čak tri osobe i to Zlata Bartl, Radovan Kranjčev i Zlata Šivoš, a posljednja je uručeno Nadi Šešić, 2021. godine. Prvi počasni građanin Koprivnice bio je Alois Mock 1995. godine, a zadnji put smo ga imali 2020. godine u liku i djelu akademika Dragutina Feletara.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OČUVANJE BIORAZNOLIKOSTI

FOTO Koprivnički Komunalac dobio priznanje za uspješan rad i doprinos na području održavanja zelenih površina

Koprivnički Komunalac primio je Priznanje za uspješan rad i doprinos na području komunalne djelatnosti održavanja javnih zelenih površina u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×