14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
12 GODINA MUKE

DOZNAJEMO Trojica Podravaca oslobođena brutalne pljačke, ukućani nisu raspoznali napadače
D

Oba su supružnika tijekom postupka preminula, a ujedno tijekom postupka nisu uopće prepoznali okrivljenike kao počinitelje. 

Ne propustite

Trojica prijatelja s pitomačkog područja 12 godina pokušala su dokazati da nisu oni počinili razbojstvo nad jednim supružnicima i uzeli im 1000 eura. Odvjetništvo je trojicu Podravaca sa šireg pitomačkog područja teretilo da je brutalna pljačka otprije 12 godina njihovih ruku djelo.

U optužnici je pisalo kako su 19. prosinca 2012. godine oko 14.30 došli u jedno mjesto kod Suhopolja kako bi se “kao raspitivali oko kupnje svinja”.

IlustracijaBrutalna pljačka
Ilustracija // Envato Elements

– U jednom trenutku uhvatili su rukama za vrat domaćina i počeli ga gušiti govoreći mu „daj pare“, zatraživši da im preda sav novac. On je odbio pa su ga ljepljivom trakom pokušali svezati. Potom su nasrnuli na suprugu, pokušavajući joj ljepljivom trakom zavezati ruke i zatvoriti usta – navodilo se u optužnici.

Brutalna pljačka – nitko nije kriv

Muškarac je pružao otpor neko vrijeme no ipak im je predao smeđi novčanik u kojemu je bilo oko 2550 kuna. Potom su pljačkaši u kuhinji u vitrini našli drugi novčanik s 3000 kuna i oko 250 eura. No, tu nisu stali, opet su tražili još novca te domaćina našli u spavaćoj sobi i udarali po tijelu. Potom su nožem prerezali telefonsku žicu u hodniku i pobjegli.

Na raspravi potkraj 2023. godine zamjenica državnog odvjetnika u Virovitici je istaknula postoje činjenice zbog kojih treba ipak odbiti optužbu. Prvo, iskazi jednog od optuženih su stalno bili kontradiktorni, presuda se ne može temeljiti na iskazu svjedoka koji nije pribavljen propisan način, također oba su supružnika tijekom postupka preminula, a ujedno tijekom postupka nisu uopće prepoznali okrivljenike kao počinitelje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×