investicija od 4,5 milijuna kuna

Doznali smo što se gradi kod Pevexa, nije McDonald’s

Investicija je vrijedna 4,5 milijuna kuna. Poduzeće trenutno ima 26 zaposlenih, a u planu su i dodatna zapošljavanja.

11:00h
0
hala kod peveca

Novo zdanje koje ovih dana niče u koprivničkoj poslovnoj zoni Radnička izazvalo je interes brojnih građana koji su se poveselili kako se gradi objekt poznatog lanca brze hrane McDonald’s.

Kako smo doznali, u planu je i izgradnja takvog objekta o čemu smo jučer pisali ovdje, a novoizgrađena hala investicija je poduzeća AUTO LOGISTIKA d.o.o. koje je s Gradom sklopilo ugovor o osnivanju prava građenja.

Na parceli se gradi skladišno-prodajna građevina auto-dijelova. Investicija je vrijedna 4,5 milijuna kuna. Poduzeće trenutno ima 26 zaposlenih, a u planu su i dodatna zapošljavanja.

Vlasniku je kod odabira parcela bilo važno da objekt bude vidljiv, a ovom lokacijom zasigurno to i dobiva, pojasnili su iz gradske uprave.

Dakle, nije riječ o objektu brze hrane, no moguće je da će također niknuti na toj lokaciji.

Zainteresiranim poduzetnicima su na raspolaganju mjere vezane uz oslobađanje plaćanja
komunalnog doprinosa od 50 do 100 posto te plaćanja 50 posto komunalne naknade osim onih koji obavljaju trgovačku djelatnost.

Parcele u koprivničkim poslovnim zonama Dravska i Radnička opremljene su svom infrastrukturom, a cestovno su povezane s magistralom.

Mjeru prava građenja iskoristilo je 11 poduzetnika i obrtnika, za sada je izdano sedam građevinskih dozvola, a neki od objekata su pred izdavanjem uporabne dozvole, objašnjavaju iz Grada Koprivnice.