9.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dožupan Sobota čestitao Voditeljima za izradu i provedbu EU projekata
D

Ne propustite

U četvrtak, 10. srpnja 2014. godine u Hotelu Picok u Đurđevcu, održan je Okrugli stol pod nazivom prva godina provedbe IPARD Programa, Mjere 202 kroz LEADER pristup u LAG-u Podravina.

U radnom dijelu prikazan je tijek rada LAG-a Podravina i aktivnosti koje su provedene. Valja istaknuti kako je LAG Podravina potpisao ugovor sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 4. srpnja 2013. godine kada su započele aktivnosti vezane uz IPARD Program, Mjeru 202. Mjera traje dvije i pol godine, a odnosi se na dvije podmjere, a to su: Stjecanje vještina, animiranje stanovnika LAG područja i Provedba lokalnih razvojnih strategija. Sredstva koja su se osigurala kroz dvije godine iznose 900 tisuća kuna. Mjera 202. prvenstveno se odnosi na ulaganje u ljudske resurse, tako je kroz godinu dana provedeno dvadesetak informativnih radionica te nekoliko edukacija. Najvažniju edukaciju provodilo je Obrtničko učilište POUKA, a projekt je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Okruglom stolu prisustvovali su brojni gosti i uzvanici, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravio zamjenik župana Darko Sobota. U svom obraćanju čestitao je svim polaznicima edukacija i podijelio uvjerenja polaznicima usavršavanja Voditeljima za izradu i provedbe EU projekata. Od ostalih valja spomenuti, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Štimca, predstavnice PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja ravnateljicu Melitu Birčić i voditeljicu Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje Tihanu Kraljić, tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božu Baraća te vršiteljicu dužnosti ravnateljice u Obrtničkom učilištu Jasminu Sinovec.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×