6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Nesreća u Podravskom mlinu

dr. Mirta Pihać: Na intervenciju smo stigli za 10 minuta, mladiću je stroj doslovno iščupao ruku, u Koprivnicu su ju spremili prema protokolu i odmah smo krenuli za Zagreb
d

Operacija je, kaže, trajala deset sati, a sada je pitanje kako će to mladićevo tijelo prihvatiti. 

Ne propustite

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji Zavoda za hitnu medicinu, mladiću (19) je spašena ruka. Naime, u petak oko 11.05 sati, dobili su poziv da je radnik u Podravskom mlinu ostao bez ruke.

– Odmah smo krenuli i bili u Podravskim Sesvetama već za 10 minuta, što je izuzetno bitno u takvim situacijama. Mladić je bio pri svijesti, svega se sjećao, no podlaktica mu je bila doslovno iščupana, visjela mu je na malo kože. Radnici su ga povezali da ne krvari, a mi smo mu odmah dali infuziju da bi ostao pri svijesti, premotali ruku prema protokolu i hitno ga odvezli u koprivničku bolnicu, gdje smo bili već u 11.50 sati – priča nam dr. med. Mirta Pihać, iz izvanbolničke hitne službe u Đurđevcu.

U Koprivnici su mladića zbrinuli dr. Curman i dr. Osman, dio ruke je amputiran te spremljen za transport u Zagreb.

– Uz ful opremu i lijekove krenuli smo pod sirenama u Zagreb gdje smo u KBC Dubravu stigli oko 13 sati. Za njega je u dogovoru s koprivničkim doktorima već bila spremna operacijska sala, jer smo ga u Koprivnici kompletno pripremili za operaciju. Ruka mu je vraćena na mjesto i on se osjeća dobro – kazuje dr. M. Pihać.

Operacija je, kaže, trajala deset sati, a sada je pitanje kako će to mladićevo tijelo prihvatiti.

– Ruka je na mjestu, no ishod se još ne zna, jer mora proći neko vrijeme da se vidi kako je tijelo prihvatilo rekonstrukciju, jer riječ je o spajanju kosti, žila, mišića i živaca. Vidjela sam mladića drugo jutro i osjećao se dobro pa vjerujemo da će tako i ostati – ispričala nam je dr. Mirta Pihać kako je izgledalo spašavanje mladića iz Sesveta.

Podravski mlin
Mjesto nesreće
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uslišili mu molbu

Podravac vozio 108 na sat u naselju pa zavapio: Imam kredit, molim vas nemojte me jako kazniti!

Podravski vozač (27) uhvaćen je u prebrzoj vožnji kroz Globočec Ludbreški nedaleko Ludbrega. Kroz naselje u kojem je ograničenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×