15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DVA NOVA JUBILARCA

Dragica Kramarić i Branko Djurašević krv dali 100 puta
D

Ne propustite

U akciji dobrovoljnog davanja krvi, održanoj u ponedjeljak u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, među darivateljima bila su i dva nova jubilarca!

Dr. Dragica Kramarić iz Koprivnice krv je tom prigodom dala stoti puta (što se po Pravilniku Crvenog križa za žene računa kao 125 davanja) te je time postala prva žena koja je u koprivničkom Društvu postigla ovaj uspjeh.
Obitelji dobrovoljnih davatelja krvi sa 100 i više davanja pridružio se istoga dana i Branko Djurašević iz Koledinca.

Dragica Kramarić rođena je 30. rujna 1956. godine i od svoje rane mladosti redoviti je dobrovoljni davatelj krvi. Dugogodišnja je aktivistica i članica Crvenog križa, po zvanju liječnica–kardiolog, zaposlena u OB “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici te animator među kolegama i mladima za dobrovoljno davanje krvi. Kao liječnica svojim primjerom potvrđuje da svaka zdrava osoba s navršenih 18 godina može biti dobrovoljni davatelj krvi, a sam čin davanja ne šteti zdravlju.

Branko Djurašević daruje krv 100. put // Foto: Branko Djurišević
Branko Djurašević daruje krv 100. put // Foto: Branko Djurišević

Branko Djurašević rođen je 11. travnja 1956. godine u Belanovom Selu. Prvi je puta dao krv 1975. godine u vojsci. Od tada redoviti je darivatelj krvi u Šumariji Sokolovac gdje je prije radio, a sada na akcijama koje organizira Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja ili Gradsko društvo Crvenog križa u Koprivnici.

Podsjetimo da akcije dobrovoljnog davanja krvi traju cijeli ovaj tjedan.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Opet problemi

FOTO Vlak prolazi, rampa dignuta, a signala nema, vozač: Niti jedno, niti drugo…

Na pružnom prijelazu Kozarevac - Kloštar Podravski nedavno su postavljene automatske rampe s polubranicima u sklopu velikog projekta HŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×