18.2 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prekogranična suradnja

FOTO Dragovoljci i veterani Domovinskog rata gostovali u mađarskom Nagyatádu
F

Izaslanstvo UDVDR RH ogranak Koprivnica predvodili su Krešimir Juratović, predsjednik, Damir Vuković, član ogranka i tajnik podružnice te Marijan Vrbnjak, član središnjeg odbora ogranka.

Ne propustite

Shodno planu rada UDVDR RH ogranka Koprivnica za 2017.godinu,
ostvarena je uspješna prekogranična suradnja između članova ogranka Koprivnica i članova mađarske Udruge vojnih časnika 69 Harckocsi ezred nyugdijas és baráti kör iz Nagyatada.

Prijateljski susret održan je prošlog četvrtka, 16. ožujka, u Nagyatadu, kojom prilikom su prijem i razmjena darova održani u službenim prostorijama domaćina. Predsjednik mađarske vojne udruge Attila Fekete i njegov zamjenik Ferenc Hortobagyi predstavili su rad i aktivnosti njihove udruge.

Izaslanstvo UDVDR RH ogranak Koprivnica predvodili su Krešimir Juratović, predsjednik, Damir Vuković, član ogranka i tajnik podružnice te Marijan Vrbnjak, član središnjeg odbora ogranka.

Predsjednik Krešimir Juratović upoznao je domaćine o radu i aktivnostima ogranka, dok je Damir Vuković govorio o projektu Predavanje o Domovinskom ratu po školama Koprivničko-križevačke županije, napomenuvši da je u Domovinskom ratu sudjelovalo 40-tak branitelja, državljana Republike Mađarske.

Zahvalili su se domaćinima na svekolikoj pomoći koju je Republika Mađarska pružala Republici Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, a poglavito na pomoći u zbrinjavanju velikog broja izbjeglica, koji su bili smješteni u vojarni u Nagyatadu.

Dogovorena je daljnja suradnja na međunarodnoj razini uz prijateljske posjete,
različitim druženjima, sportskim natjecanjima i drugim aktivnostima. Jedna od prvih aktivnosti bit će sudjelovanje mađarskih veterana na streljačkom turniru ‘Oluja 2017.’ u Koprivnici 6. kolovoza.

Predsjednici, Juratović i Fekete suglasili su se o skorom potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji.

Nakon službenog dijela susreta, slijedio je posjet Gradskom muzeju u Nagyatadu,
koji ima izuzetno bogat vojni postav, kako u zatvorenom tako i na otvorenom dijelu.
Posjećena je i veoma dobro opremljena i organizirana Profesionalna vatrogasna postaja grada Nagyatada, s čijim radom je goste upoznao zapovjednik Gresa Gábor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×