14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki znanstveni skup

DRAGUTIN FELETAR Cijenjeni znanstvenici i kolege prisjetit će se života i djela jednog od najvećih među njima
D

Posebno zanimljivo bit će u subotu od 11.15 sati nadalje kad će govoriti njegovi prijatelji i kolege HAZU-ovci, a predviđena je i rasprava.

Ne propustite

Gotovo godinu dana nakon smrti jednog najistaknutijih podravskih intelektualaca i akademskih djelatnika, dr. Dragutina Feletara – Koprivnica će biti domaćin velikom stručnom skupu posvećenom životu i djelu ovog poznatog znanstvenika.

Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju, Povijesno društvo Koprivnica i Družba Braća Hrvatskog Zmaja organiziraju znantveno-stručni skup u Gradskoj vijećnici, a svoja izlaganja imat će desetak istaknutih znanstvenika i predavača.

Dragutin Feletar
Lani smo ostali bez jednog od najvećih znanstvenika novijeg doba, dr. Dragutina Feletara // Foto: Ivan Balija

Dr. Hrvoje Petrić, Ferdo Bašić, Franjo Tomić i Ivan Peklić, Mira Kolar – Dimitrijević, Marijan Špoljar i brojni drugi govorit će – svatko iz svog područja o djelu akademika dr. Feletara, ali i onome što je njegov znanstveni i istraživački rad značio za Podravinu, ali i Hrvatsku. Završno obraćanje rezervirano je za Ružicu Špoljar, koja će uime organizatora govoriti o ovom velikom znanstveniku i o utjecaju na Povijesno društvo.

Posebno zanimljivo bit će u subotu od 11.15 sati nadalje kad će govoriti njegovi prijatelji i kolege HAZU-ovci, a predviđena je i rasprava. Cijeli program počinje u subotu u 9 sati i trajat će do iza 18 sati uz nekoliko pauza.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

intervju

Željko Grgačić: Pitomača će dobiti novi trg, a u planu je izgradnja nove škole, vrtića i doma za starije

Povodom Dana općine Pitomača razgovarali smo s načelnikom Željkom Grgačićem o brojnim projektima koje se provode u općini te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×